2.MLS

2.MLS, Pirot – Loznica, 77:69

2.MLS, Pirot – Loznica, 77:69

Pirot je u petak, 29. septembra 2023.g. pobedom nad Loznicom rezultatom 77:69 na domaćem terenu otvorio novu takmičarsku sezonu u Drugoj ligi Srbije. Pirot se na prvoj takmičarskoj utakmici na domaćem terenu u novoj sezoni predstavio domaćoj publici gotovo rutinskom pobedom. Ekipa trenera Marka Spasića je odigrala prvu utakmicu praktično po prvi put u kompletnom sastavu od početka pripremnog perioda do danas, tako da je bilo oscilacija u igri ali i momenata koji su pokazali kompetativnost i kapacitet ekipe u punom sjaju. Sam početak utakmice je protekao gotovo u ravnopravnoj igri dva rivala pri čemu je pirotska ekipa ipak kotrolisala utakmicu taman toliko koliko je bilo potrebno da permanentno održava rezultatsku prednost i čeka trenutak da prelomi utakmicu u svoju korist. To se dogodilo u trećoj četvrtini u kojoj je Pirot zaigrao u svom prepoznatljivim ritmu kojim je razorio igru rivala tako da se u 28 minutu prednost nad rivalom popela na 28 poena viška tako da je realono utakmica rezultatski već tada bila rešena. Ipak, gotujuća ekipa je u poslednjem kvartalu zaigrala energičnije i motivisanije, nasuprot pirotskoj koja je gotovo stala, bila u tom periodu nadskakana, koja je izgubila niz lopti, birala pogrešna rešenja u napadu i na kraju dozvolila da Loznica ubedljiv poraz svede na pristojnih osam poena zaostatka na kraju. Sve u svemu Pirot je zasluženo pobedio jednog solidnog rivala na utakmici na kojoj su svi igrači svojom igrom bitno uticali na rezultat i na kojoj je ekipa Marka Spasića pokazala da ima i dubinu i širinu u igri i da uprkos povremenim padovima u koncentraciji i ishitrenim šutevima ume da igra takmičarske utakmice. U ekipi Loznice najbolji je bio iskusni Aleksandar Todorović (19 poena, 17 skokova, indeks 35) a dobro su ga ispratili Igor Đuković i Bogdan Nedeljković.
Marko Spasić, trener KK Pirot, Čestitam Loznici na fer i korektnoj ligi i želim im puno sreće u sezoni. Oni su nova ekipa ali sa igračima koji znaju da igraju ovaj rang takmičenja. Mi smo utakmicu prelomili u trećoj četvrtini kada smo izvanrednom odbranom kao iz udžbenika primili samo šest poena. Nije terbalo da dođe do opuštanja u poslednjoj četvrtini ali se to ipak dogodilo. Važno je ipak da su svi igrači dali pun doprinos pobedi, da smo protiv iskusnih i dominantnih centara Loznice zatvorili sve pod koševima zahvaljujući pre svega Borko Đorđeviću, te Milošu Vukićeviću i Vuku Vasiću i time pokazali da smo itekako konkurentni i u tom segmentu igre. Važno je i da je Dimitrije Đorđević nakon povrede prvi put bio u stanju da odigra i više od 30 minuta. Sada se naravno okrećemo narednom rivalu.
Nikola Đonlić, igrač KK Pirot, Za nas je ekipa Loznice bila nepoznanica tako da nismo znali šta da očekujemo od njih osim od Aleksandra Todorovića sa kojim sam ja nekada bio i saigrač. Što se tiče nas odigrali smo tri četvrtine jako kvalitetno, pogotovo treću četvrtinu u kojoj smo pokazali ono što nas krasi na domaćem terenu. U poslednjoj četvrtini je došlo do opuštanja, tu polazim najpre od sebe jer su se lucidni pasovi pokazali lošim tako da je visoka razlika istopljena. Ipak, bitno je da smo sezonu otvotili pobedom i sada se okrećemo narednim izazovima.

More in 2.MLS