2.MLS

2.MLS, Pirot – Hercegovac, 91:83

2.MLS, Pirot – Hercegovac, 91:83

Pirot je u subotu, 11. marta 2023. u 5. kolu Plej Of grupe Druge lige Srbije pobedio Hercegovac na domaćem terenu rezultatom 91:83, revaširavši se poraz, doduše sa manjom razlikom od onog u Gajdobri. Pirot je uz dosta muke na jednoj pravoj takmičarskoj utakmici pobedio ekipu Hercegovca, prekinuvši njihov niz od pet vezanih pobeda. Obe ekipe su u utakmicu ušle sa pobedničkim pristupom i svakako kompetativno i sa punim poštovanjem sportske etike da se bore za pobedu iako je rezultski liga realno već rešena kada je u pitanju plasman u viši rang. Sam početak utakmice je nagovestio da će se sve vreme voditi teška bitka za konačnu pobedu. Pirot je tek sredinom druge četvrtine na krilima izvanrednog Đonlića uspeo da se odvoji na neku pristojniju distancu, a potom je odstojanje od nekih osam poena viška, branio i ispostavilo se i odbranio na kraju sve do zaslužene pobede. Bila je ekipa trenera Zorana Milovanovića sve vreme bolja, permanentno imala kakvu-takvu prednost i kontrolu igre, ali je ekipa iz Gadobre sve vreme bila tu negde, borila se srčano i vrebala svoju šansu. Pirotska ekipa je, bez Strahinje Stankovića u sastavu i opterećena ličnim greškama Pavla Stepanovića u ranoj fazi utakmice, ipak imala dovoljno oružja, energije, volje, koncentracije i znanja da odoli svim naletima borbene ekipe trenera Miloša Luburića i da dođe do svoje druge pobede u plej of-u, odnosno jedanaeste u prvenstvu. MVP utakmice je bio Nikola Đonlić, pravi lider na terenu, sa najvećim uticajem na igru i rezultat ove utakmice. Dobro su ga ispratili kapiten Dušan Filipović, potom Vuk Vasić, odličan na skoku i u odbrani, pogotovo u važnim momentima u drugom poluvremenu, kao i stameni Miloš Vukićević. Dok je igrao, Pavle Stepanović je ponovo imao niz blokada uz ona njegova nebeskah zakucavanja, na radost, na ovoj utakmici malobrojne publike. U ekipi Hercegovca najbolji je bio neuhvatljivi Mateja Todorić a dobro su ga ispratili Dragan Marić i kapiten Predrag Radovanović.
Zoran Milovanović, trener KK Pirot, Hercegovac je ekipa za poštovanje, ovo im je prvi poraz posle dva i po meseca, pa je naša pobeda tim važnija. Odigrali smo ovu utakmicu na korektnom nivou, periodično. Mi ćemo morati malo da se osvežimo do naredne subote i probaćemo u Novom Sadu da idemo na pobedu, posle nas očekuje još jedna veoma teška utakmica ovde protiv Radničkog.
Nikola Đonlić, igrač KK Pirot, Jako dobra takmičarska utakmica, momci iz Gajdobre su došli da igraju košarku, nisu došli da se predaju, iako je takoreći i za nas i za njih prvenstvo gotovo. Mi smo igrali na pobedu da bi se „izvinili“ publici za poraz od prošle nedelje. Bio sam ubeđen da ćemo dobiti ovu utakmicu, čak i kad su početkom poslednje četvrtine oni spustili na 3 poena razlike.

More in 2.MLS