Vesti

2.MLS, Pirot – Borac Zemun, 74:67

2.MLS, Pirot – Borac Zemun, 74:67

Pirot je u subotu, 12. marta 2022. u 5. kolu play off-a 2.MLS pobedio Borac iz Zemuna i na domaćem terenu, rezultatom 74:67. Pirot je u 5. kolu Play off-a, ponovo bez prvog pleja Đonlića, odigrao jednu dovoljno dobru takmičarsku utakmicu za petnaestu pobedu u prvenstvu i ostanak u trci za najviši plaman u takmičenju. Pirotska ekipa je dobro otvorila utakmicu na krilima raspoloženog Lazara Dimovskog, koji se razigrao, raspucao i bio nerešiva enigma za zemunsku ekipu do kraja utakmice. Da pirotski „trojkaši“ Filipović, Vranić i Stanković nisu imali izuzetno loše šutersko veče sa distance utakmica bi očigledno u laganom ritmu otišla na stranu Pirota do ubedljive razlike na kraju. Ovako, do pobede je moralo da se dođe težim putem, žestokom borbom i dobrom odbranom, za šta je ekipa trenera Zorana Milovanovića imala i snage i umeća, što je i pokazala, da bi iz takve igre uspešno preuzela kontrolu igre i same utakmice i došla do zaslužene pobede na kraju, dozvolivši ipak gostujućoj ekipi da u par poslednjih minuta smanji zaostatak i ode u Zemun sa porazom od samo sedam poena razlike. Pirotska ekipa je uprkus lošem šutu sa distance i velikom broju izgubljenih lopti u svemu bila bolja od ekipe Borca, pogotovo u skoku pod oba koša. MVP utakmice je bio Lazar Dimovski, izvanredan i šuterski i na skoku u oba pravca i najbolji uvek kada je bilo važno za tok utakmice. Odlično su ga ispratili Pavle Stepanović uz „dabl-dabl“ učunak i uvek sigurni Miloš Vukićević. U gostujućoj ekipi bolji od ostalih bili su Filip Branković i Aleksandar Simeunović.
Zoran Milovanović, trener KK Pirot, Odigrali smo utakmicu na jednom konkretnom nivou osim zadnjih dva minuta. Razlika u našu korist je išla gore dole, mi smo mlada ekipa ali je bilo perioda zatvorenog reketa i petnaest poena razlike i to je nešto što nas krasi i što možemo da igramo. Svake nedelje iskoči neko drugi, tako je bilo i ovoga puta kada je Dimovski pogađao i nosio ekipu. Čestitke mojoj ekipi i ekipi protivnika, oni su vrlo dobra i konkretna ekipa.
Lazar Dimovski, igrač KK Pirot, Ja inače ne šutiram preterano trojke ali se danas otvorilo. Mi smo pre svega dobrom odbranom došli do pobede. Častitam obema ekipama na dobroj igri i dobroj borbi.

More in Vesti