2.MLS

2.MLS, Napredak Junior – Sveti Đorđe, 63:59

2.MLS, Napredak Junior – Sveti Đorđe, 63:59

Izabranici Marka Cvetkovića pobedili su na “domaćem parketu“ ekipu Svetog Đorđa rezultatom 63:59 (11:14, 15:17, 18:24,20:4) u utakmici 1. kola “Plejauta“ Druge muške lige Srbije. Početak utakmice nije mnogo obećavao za ekipu domaćina koja je prva dva napada završila sa loptom u autu i presečenom napadu i kontri gostiju iz Žitišta. Jedini raspoloženi u tim trenucima bio je plej Đurđević koji je ubacio 8 poena od 11 poena koliko je dala ekipa u prvoj četvrtini. Nastavak igre doneo je slično, bledo izdanje Kruševljana i gosti predvođeni Omaljevim, Beaderom nekadašnjim popularim igračem Napretka i Krstanovićem koji je proveo na parketu od prvog do poslednjeg minuta meča uspvaju da na poluvremenu odu sa prednošću +5 (26:31). Dobru igru iz prvog dela meča ekipa Svetog Đorđa prenela je i u nastavku utakmice gde svoju prednost sa poluvremena uvećavaju i gde sve govori da “Čarapani“ opasno ugrožavaju svoj opstanak u ligi već nakon prve utakmice plej auta. Košarkaši Napretka u poslednji period igre ulaze sa zaostatkom od 11 poena (44:55) i malo ko u tim trenucima veruje da ekipa Napretka iz svega prikazanog u prethode tri četvrtine ima i snage ali i volje za bilo kakvim preokretom u utakmici. Međutim, “Čarapani“ predvođeni sjajnim Mladenom Stojanovićem, popularnim “Kezom“, koji u tim trenucima ostavlja sebe celog na parketu i uliva preko potrebnu energiju ekipi, kreću da tope prednost gostiju iz Žitišta i iz napad u napad najavljuju mogućnost potpunog preokreta u meču. Ekipa Svetog Đorđa nije se snašla sa agresivnom odbranom domaćina i tek na 13. sekundi pre kraja meča uspela je da postige svoja prva dva poena iz igre na utakmici ostala dva poena dali su sa linije penala. Nakon uzbudljive završnice domaćin ipak ostaje neporažen u ovom meču i sada mirne glave mogu da se okrenu narednim utakmicama i borbi za opstanak u Drugoj muškoj ligi Srbije. Treba podsetiti da ekipa Napretak još od regularnog dela sezona putuje svakog dana u Trstenik na trening i to samo jedan, obzirom da je kruševačaka Hala sportova pretvorena u punkt za masovnu imunizaciju stanovništva i da će svoje utakmice kako stoji do kraja plejauta igrati kao domaćin u Kraljevu.
Marko Cvetković, Izuzetno važna pobeda, neću da pravim alibi od problema koji smo imali sve u toku ovih nedelja i hele u kojoj igramo i hale u kojoj treniramo, termina i svega. Mogu samo da čestitam momcima na pobedi, sada ovih osam utakmica, svaka pobeda je kao kuća. Imamo sada ove tri nedelje pauzu i posle nemamo više pauza, moramo da se pripremimo kako znamo i umemo i da ovo “čupamo“ do kraja.
Dragoljub Šikman, Veoma bitna pobeda za nas, vratili smo se a gotovo čitavu utakmicu smo gubili na kraju pobedili. Koliko je važna pobeda toliko je i važno da se dobiju ove utakmice koje su na neki način bile izgubljene, bitno za ekipu, bitno za moral. Podižemo nivo treninga, motivaciju, nastavljamo dalje u ritmu i nadam se pobedi u sledećoj utakmici.
Nenad Vignjević, Šta reći posle ovakvog poraza gde smo imali sve u našim rukama, vodili tri četvrtine, igrali dobro, koncentrisano i onda naprosto 10 minuta smo stali. Da budem iskren ne znam zašto su moji momci stali i zašto smo prestali da se borimo. Domaćin je u tom trenutku više želeo, više pokazao i zasluženo pobedio.
Aleksandar Petrović, Loša utakmica sa obe strane, malo poena. Na kraju zasluženo su dobili, više snage i energije u četvrtoj četvrtini, momci su nas naskakli, mi nismo dobro odgovorili i čestitam im na pobedi.

[envira-gallery id="19848"]

More in 2.MLS