2.MLS

2.MLS, Napredak Junior – Fair Play, 64:72

2.MLS, Napredak Junior – Fair Play, 64:72

Izabranici Marka Cvetkovića doživeli su poraz na domaćem parketu od niške ekipe Fair Play-a rezultatom 64:72 (17:19, 15:14, 15:20,17:19) u utakmici 13. kola Druge muške lige Srbije – grupa ,,Jug,, i tako upisali svoj 7. poraz ligi. Posle ovog poraza izgubili su sve šanse za plejofom i nakon utakmice sa ekipom Maldosti iz Smederevske Palanke otpočeće borbu za opstanak u plejautu. Ekipa Napretka odigrala je najslabiju utakmicu u ovoj takmičarskoj sezoni onda kada je pobeda bila najpotrebnija. Nisu se Čarapani snašli protiv silno motivisanih gostiju koje je sa klupe predvodio bivši trener Napretka, Ljubiša Damjanović. Ekipa Fair Play-a dominirala je u skoku tokom cele utakmice a dok im je meka igra u odbrani, što je nekarakteristično za ekipu od kada ih predvodi Marko Cvetković, omogućila gostima da pogađaju i sa spoljnih pozicija i lako pod košem. Gostujuća ekipa imala je čak 10 pogođenih trojki naspram 3 domaće ekipe. Čarapani su promašili i 11 slobodnih bacanja što dovoljno govori i koncentraciji same ekipe i imali su čak 15 skokova manje od protivnika. Da je jedan samo od ovih navedenih segmenata bio bolji i rezultat bi svakako bio drugačiji. Na stručnom štabu je sada težak zadatak da ekipu “digne“ i pripremi za gostovanje ekipi Maldost i da ostvari pobedu na gostujućem terenu kako bi sa što bolje pozicije startovali u plejatuo i borbi za opstanak.
Marko Cvetković, Da li nismo na pravi način shvatili važnost utakmice ili nas je pritisla važnost iste, sad čestitam gostujućoj ekipi ali mi smo opet krivi da smo im dozvolili maltene sve što je njihovo oružje. Imali smo 11 promašenih bacanja i dozvolili smo im aposlolutnu dominaciju u skoku, nismo na pravi način koristili bonus faulove i onda iz toga nismo mogli da se nadamo nekom povoljnom rezultatu po nas. Povoljan rezltat po nas bio bi bukvalno poklonjena nagrada ali smo u isto vreme mi poklonili protivniku sve ono što su oni hteli da rade.
Dragan Mijajlović, Pre svega čstitao bih ekipi Fair Play-a na zasluženoj pobedi, više su je želeli od nas. Igrali su ceo meč sa više energije, skupo nas je koštalo loše zagrađivanje koša. Nismo odgovorili potrebnom energijom. Okrećemo se narednoj utakmici, da probamo da dobijemo kako bi preneli što više pobeda u plejautu.
Ljubiša Damjanović, Poznajemo se ekipe jedne i druge odlično tako da imali smo malo više sreće danas i više raspoloženih igrača u odnosu na ekipu Napretka. Znali smo otprilike gde su najjači i mislim da su momci odradili to u odbrani što su trebali da odrade, srećniji je danas pobedio. Čestitam Napretku na fer i korektnoj igri i želim uspeha u daljem takmičenju.
Stojan Dodić, Zahvalio bih se ekipi Napretka na fer i korektnoj utakmici. Ušli smo u meč dosta motivisani, mislim da smo od samog početka nametnuli naš ritam i da je to na kraju donelo prevagu na našu stranu. Okrećemo se sledećem kolu gde nam dolazi Klik iz Arilja, utkamica koja će najverovatnije odlučiti dalji tok lige za nas.

[envira-gallery id="19329"]

More in 2.MLS