2.MLS

2.MLS, Mladost SP – Proleter Naftagas, 89:58

2.MLS, Mladost SP – Proleter Naftagas, 89:58

Ubedljiva pobeda palanačkih košarkaša u 2. kolu Druge lige Srbije: MLADOST- PROLETER NAFTAGAS 89:58 (12:8,18:7,41:23, 18:20). Posle ispitaivnja snaga u prvoj četvrtini, Mladost preuzima kontrolu nad utakmicom. Čvrstom odbaranom i furioznm napadom domaćini konstantno povećaju prednost koja je u jednom trenutku iznosila i 40 poena. Trener Stefanović je u poslednjem periodu pružio šansu svim prvotimcima. Najbolji u ekipi Mladosti su bili Popadić sa 18, Šparović 15 poena, 9 asistencija, 6 skokova, Stojanović 12 poena, 4 trojke, Asanović i Vitković po 10 poena.
U ekipi Proletera bolji od ostalih bili su Rajanović i Radić sa 16 , oddnosno 12 poena. U narodnom kolu Palančani gostuju u Čačku, dok je Proleter domaćin ekipi Žitko Basket.
Ivan Stefanović – Mladost SP, Ostvarili smo važnu pobedu na promociji pred domaćom publikom. Čestitam igračima na borbenosti i disciplini. Mislim da smo kvalitetnija ekipa od Proletera što smo i opravdali. Posle uvodnih minuta stalno smo podizali razliku do samog kraja.
Petar Šparović – Mladost SP, Lepo je kad pred domaćom publikom starujemo pobedodom u prvenstvu. Imali smo više raspoloženih igrača i to je presudilo. Častitam Preleteru na fer i korektnoj igri.
Stefan Atanacković – Proleter-Naftagas, Razočaran sam pokazanom odnosu prema igri. Desilo nam se da smo naglo pali i dali priliku protivniku da se rezultatski odlepi. Čestitam ekipi Mladosti.
Iskoristili su naše greške i zasluženo slavili.
Marko Rajanović – Proleter-Naftagas, Sami smo krivi za izgubljenu utakmicu. Veoma loše druga i treća četvrtina su nas koštale poraza. Mladost je odlična ekipa koja kažnjava svako opuštanje. Želim im puno sreće u nastavku takmičenja.

More in 2.MLS