2.MLS

2.MLS, Mladost SP – Morava, 88:72

2.MLS, Mladost SP – Morava, 88:72

Samo jači trenig imali su košarkaši Mladosti SP večaras u hali OŠ Vuk Karadžić. Rutinski su savladali nejaki sastav iz Vladičinog Hana, u meču sa koga će ostati upamćen samo rezultat.U 25. kolu Druge Muške lige Srbije: Mladost SPMorava 88:72 (26:10, 20:19, 21:20, 21:23)Trener Ivan Stefanović je rasporedio minute, praktično odmarao glavne igrače (Šparović, Nikolić, Papić), jedino je Mladen Stojanović imao neplanirao veću minutažu, zbog ležernosti ekipe u finišu meča.Na drugoj strani simpatični sastav iz Vladičinog Hana, koji nema nijednu pobedu, pružio je maksimum, s obzirom na kvalitet rostera i odigrao jednu od najboljih utakmica u sezoni.Palančane nije služio šut (39/8 za tri), nije bilo ni dovoljno motiva, ali su dobrano „povlačili ručnu“. Više minuta dobili su igrači iz drugog plana.Dva dabl-dabl učinka u Mladosti SP ostvarili su Aleksa Marković i Minja Todorović, a u strelce se upisao i najmlađi Stefan Glišić.U timu Morave najefikasniji su bili Veličković i Zdravković sa po 18 poena.Bio je ovo samo uvod u najvažniji deo sezone i rasplet u borbi za KLS. Mladost SP ostaje na drugoj poziciji i čeka ih zahtevno gostovanje Beku u Beogradu.
Ivan Stefanović – Mladost SP, Očekivana pobeda u neravnopravnoj borbi. Kvalitenia smo ekipa u odnosu na mlade igrače iz Hana.Dao sam šansu svim igračima. Ovo nam je bila priprema za odlučijiće utakmice.
Aleksa Marković – Mladost SP, Rutinska pobeda. Čestitam ekipi Morave na trudu i borbenosti. Dobro je što je u ovoj utakmici raspoređena minutaža na sve igrače. Najkvalitetniji igrači su uglavnom odmarali i čuvali za naredne utakmice.
Dragan Kostić – Morava, Čestitam ekipi Mladosti na pobedi. Imaju kvaliteniji tim. Mi smo igrali opušteno i dali svoj maksimum.
Miloš Zdravković – Morava, Mislim da se nismo obrukali. Pružili smo dostojan otpor favorizovanoj ekipi iz Palanke. Želim im puno sreće u završnici takmičenja.

More in 2.MLS