2.MLS

2.MLS, Mladost SP – Klik, 76:80

2.MLS, Mladost SP – Klik, 76:80

Trećim uzastopnim porazom košarkaši Mladosti su se praktično večeras oprostili od borbe za osam najboljih ekipa Druge muške lige Srbije. U 12. kolu A grupe: Mladost SP- Klik iz Arilja 76:80 (16:19, 17:18, 25:22, 18:21). Zaslužena pobeda Ariljaca nad letargičnom, bezvoljnom ekipom Mladosti SP, koja je samo na momente prikazavala svoj kvalitet. U praksi se pokazalo da ne igraju imena i da ne pobedi uvek ekipa sa na papiru boljim igračima. Večeras je Klik kontrolisao igru i rezultat, uspevao da anulira par naleta i vođstva Palančana, a preko sjajnog tandema Grojić-Papić savlada Mladost drugi put u sezoni. Od starta utakmice se naslućivao takav scenario, jer ni domaći igrači, ni trener Ivan Stefanović, nisu uspevali da pronađu volju, želju, energiju i način igre
da bi prelomili meč. Bila je Mladost u par navrata u rezultatskom plusu, u trećoj čevrtini, ali četiri uzastopne trojke Mladena Stojanovića i dobra odbrana, nisu sačuvani i materijalizovani, pošto nije bilo kontinuiteta u igri. Najefikasniji u Mladosti bili su Nikolić sa 25 i Stojanović sa 20 poena. Plejmejker Šparović je imao 15 asistencija. Kod gostiju nabolji su bili Papić i Grojić sa po 22 poena. Čudno je da ekipa, koja ubedljivo porazi tri najjača rivala u ligi (SPD Radnički, Džoker i Star) sa objektivno slabijima od sebe ne može da ostvari trijumf. Sledi pauza do 14. januara i do kraja prve faze očekuju se dva meča Džoker u Somboru i Železničar u Palanci.
Ivan Stefanović – Mladost SP, Veoma teška utakmica. Igralo se koš za koš. Pokušavali smo da se odlepimo rezultatski u par navrata, ali gosti su uvek imali odogvor. U samoj završnici nismo bili koncentrisani i to nas je koštalo poraza. Čestitam ekipi Klika na osvojenim bodovima.
Mladen Stojanović – Mladost SP, Tokom cele utakmice smo tražili svoju igru. Utakmica je bila jako neizvesna i nesrećno smo izgubili u poslednjim minutima.
Dragan Mitrović – Klik, U većem delu utakmice smo kontrolisali igru, i to je odlučilo. Čestitam svojim igračima na disciplinovanoj i borbenoj igri. Želeo bi da pohvalim domaćine na dobroj organizaciji utakmice.
Dragoslav Papić – Klik, Važno je da smo dobili utakmicu na teškom gostovanju . Nije bilo lako bez obzira što smo vodili u većem delu meča. Uspeli smo da igramo agresivno održimo koncentaciju do samog kraja. Čestitam ekipi Mladosti na fer igri.

More in 2.MLS