2.MLS

2.MLS, Mladost SP – Hercegovac, 93:90

2.MLS, Mladost SP – Hercegovac, 93:90

Ne može bez drama kada u Smederevskoj Palanci igraju Mladost SP i Hercegovac. Prošle sezone su slavili gosti iz Gajdobre, posle tri produžetka i velikog preokreta, a sada su Palančani slavili nakon produžetka i neverovatnog prekoreta! U derbiju 16. kola Druge muške lige Srbije: Mladost SP- Hercegovac 93:90 (17:20, 19:26, 20:22, 25:13, 12:9). U sjajnom ambijentu, pred punim gledalištem, navijačima oba tima, viđena je utakmica za pamćenje. Ne toliko po kvalitetu, koliko po pravoj drami. Mladost SP je bila skoro bezizlaznoj situaciji, ali je ostvarila herojski trijumf, bila
jača i od sudija i znatno povećala šanse za najviši plasman. Gosti su bolje otvorili meč, domaći nervozni i brzopleti. Gosti izveli čak 22 slobodna bacanja, a Mladost SP samo 8, uz to odnos u faulovima 18:10 u korist Palančana. „Napunjeni“ ličnim greškama po 3 i 4 bili su nosioci igre domaćih (Šparović, Papić, Stojanović, Nikolić…) Ni treći kvartal nije nagoveštavao poreokret. Išli su gosti i na +16, ali herojska partija Palančana u finišu. Meč-vineri bili su igrači iz drugog plana Kostić, Petković,Todorović, Krsmanović…Trojku za produžetak daje Nikola Kostić 3 sekunde pre kraja. U dodatnih pet minuta,iscrpljujuća borba, koju Palančani rešavaju, jer su bili spremniji i pribraniji…..Mladost vodi 4 razlike šest sekundi pre kraja, Gaćeša daje troju, ali je Kostić sjajan sa penala. Drama sa hepiendom! Meč sezone odigrao jer Aleksa Krsamonović sa dabldablom: 17 poena i 14 skokova. Dragoslav Papić 20 poena(6 sk), Miloš Petković 17 poena(8/4 za tri), Nikola Kostić 10, Aleksandar Nikolić 12( 6 sk), Mladen Stojanović 8, Minja Todorović 5, Mladen Stojanović 8, Petar Šparović 4 (9 as), Aleksa Marković 5 sk… Kod Hercegovca najbolji su bili Todorić i Gaćeša sa po 24 poena.
Ivan Stefanović – Mladost SP, Pravi derbi. Zadovoljan sam posle ovakve pobede. Verovali smo u sebe. Čestitam svim igračima našeg tima. Gostima takođe sve čestitke na izuzetnoj partiji. Doprineli na kvalitetu utakmice. Sada smo u samom vrhu. Idemo koram po korak.
Dragoslav Papić – Mladost SP, Pokazali smo karakter. Strpljivo smo čekali svoju šansu. U poslednjem periodu preokrenuli smo i obezbedili produžetak gde smo se bolje snašli. Čestitam ekipi Hercegovca na dobroj igri i izuzetnoj borbenosti.
Aleksandar Komnenić – Hercegovac, Ova utakmica je potvrdila koliko je košarka dinamičan sport. Mora se biti koncentrisan do poslednje sekunde. Imali smo sve u svojim rukama , ali smo na kraju poraženi. Čestitam Mladosti. Ima joše dosta da se igra. Biće uzbudljivo do polsedljnjeg kola.
Mateja Todorić – Hercegovac, Teška i naporna utakmica. Prokockali smo prednost i to nas je koštalo poraza. Čestitam ekipi Mladosti na pobedi u produžetku.

More in 2.MLS