2.MLS

2.MLS, Mladost SP – BKK Radnički, 61:76

2.MLS, Mladost SP – BKK Radnički, 61:76

Zaslužena pobeda beogradaskog BKK Radničkog sa Crvenog Krsta nad domaćom ekipom Mladosti SP u derbi meču 4. kola Druge muške lige Srbije, koji je odigran u lepom ambijentu hale OŠ Vuk Karadžić u Smederevskoj Palanci. Rezultat je glasio 61:76 (18:16, 14:27, 12:22, 17:11), a „Krstaši“ demonstrirali bolju igru, zrelu, motivisanu i kvalitetnu, kojoj nisu mogli parirati Palančani, suočeni sa kadrovskim problemima. Samo do polovine drugog kvartala domaći sastav je uspevao da bude u egalu, u većem delu i u vođstvu, a gosti su zatim sve konce igre preuzeli u svoje ruke. Predstavili su se palanačkoj publici kao sjajan tim koji s pravom pretenduje na KLS. Na drugoj strani, Mladost SP je u krizi, problemi oko nedovoljnog broja upotrebljivih igrača (posebno centara) su evidentni, tu su i bolesti, povrede, odsustva…Potrebna je sveža krv i više igrača sa zavidnim učinkom da bi se uključili u borbu za sam vrh. Napadački su večeras podbacili. Odlično su Beograđani skautirali igru Mladosti SP, ukočili ključnog igrača Petra Šparovića, njegovu pik igru sa Saletom Nikolićem i njegove asistencije, delovali izuzetno u odbrani, dominirali u skoku i koristili loše postavke u odbrani Palančana. Imali su mnogo otvorenih šuteva. Najzaslužniji za trijumf „Krstaša“ bili su mladi Ognjen Ivković sa 19 poena i 4 skoka i iskusni plej Nemanja Protić sa 11 poena. Ipak, Radnički je dobio zbog timske igre cele ekipe. U Mladosti SP dabl-dabl Aleksandra Nikolića 21 poen i 14 skokova, Mladen Stojanović 18 poena, 4 asistencije i 4 skoka… Njima je trebalo da više pomognu ostali igrači, ali namerili su se na boljeg rivala.
Ivan Stefanović – Mladost SP, Gosti su bili bolji tokom cele utakmice i čestitam im. Mi nismo imali odgovor na dobru i agresivnu igru protiv raspoleženih beograđana. Krstašima želim puno sreće u nastavku prvenstva.
Aleksandar Nikoloć – Mladost SP, Loše smo odigrali utakmicu. Radnički je zasluženo ubedljivo pobedio i iskreno im čestitam. Nadam se boljoj igri i pobedama u narednim kolima.
Marko Boltić – BKK Radnički, Cela ekipa je igrala dobro. Nismo se opuštali nijednog trenutka. Iz minuta u minut smo povećavali prednost i na kraju ubedljivo slavili. Važna pobeda u gostima koja će nam dati još veće samopouzdanje. Ekipi Mladosti želim puno sreće u nastavku takmičenja.
Ognjen Ivković – BKK Radnički, U većem delu utakmice smo kontrolisali igru, i to je odlučilo. Čestitam svojim igračima na disciplinovanoj i borbenoj igri. Želeo bi da pohvalim domaćine na dobroj organizaciji utakmice.

More in 2.MLS