2.MLS

2.MLS, Konstantin – Beovuk 72, 91:72

2.MLS, Konstantin – Beovuk 72, 91:72

U veoma bitnom meču za opstanak u Drugoj ligi ekipa Konstantina je savladala na svom terenu tim Beovuka rezultatom 91:72. Gosti su u Niš došli sa devet raspoloživih igrača i pre početka utakmice se u publici stvorio utisak da će Konstantin lako stići do bodova. Međutim, mladi košarkaši Beovuka su u prvom poluvremenu bili borbeniji i kvalitetniji tim od Konstantina. Pauza je dobro došla Nišlijama da shvate kako moraju dosta toga promeniti u odnosu prema igri da bi stigli do bodova. Tek u drugoj polovini trećeg perioda Konstantin je uspeo da nemetne svoj ritam igre.
U poslednjih deset minuta Konstantin je stigao do preokreta, zahvaljujući pre svega sjajnoj igri u odbrani i majstorijama Vladimira Đorđevića i Aleksandra Mladenovića u napadu. Ekipa Ljubiše Damjanovića punih osam minuta poslednjeg perioda nije dozvolila Beovuku da postigne koš i napravila je strahovitu seriju 25:0. Beovuk je u poslednja dva minuta meča uspeo da postigne šest poena i ublaži poraz. Po navici, centar Nišlija Aleksandar Mladenović je odigrao sjajno, upisao je 22 poena i 10 skokova. Ipak, igrač utakmice bio je Vladimir Đorđević sa 30 poena, 10 skokova i pet asistencija, ukupan indeks korisnosti 43. Đorđević je u prvih 25 minuta, kada Konstantin nije igrao povezano individualnim rešenjima uspevao da svoj tim zadrži u rezultatskom egalu. A u poslednjoj četvrtini, Đorđević i Mladenović su imali demonstraciju igre dva na dva u napadu i uz sjajnu timsku igru u odbrani predvodili su svoj tim do važne pobede.
Ljubiša Damjanović, Idemo iz utakmice u utakmicu, moramo da pobeđujemo. Imali smo problema, ali smo konačno u poslednjih deset minuta uspeli da slomimo otpor protivnika. Beovuku čestitke na odličnoj igri i puno sreće.
Vladimir Đorđević, Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri. Dosta problema za nas u prvom delu meča, ali smo na kraju ipak slomili otpro protivnika.

More in 2.MLS