2.MLS

2.MLS, Klik – Žitko Basket, 71:81

2.MLS, Klik – Žitko Basket, 71:81

U okviru drugog kola Play-outa Druge lige Srbije košarkaši Klika poraženi su na domaćem terenu od ekipe Žitko Basketa. Klik je na večerašnjoj utakmici bio oslabljen negiranjem tri najbolja igrača Dragoslava Papića, Nemanje Simovića i Petra Grojića. Nije domacin uspeo da pruzi veci otpor sa rosterom u kome su prinudno minute imali i dva juniora i jedan kadet dok su i igraci koje je trener Dragan Mitrović koristio u rotaciji na vecerasnjoj utakmici bili upitni zbog manjih povreda sa kojima su nastupali. Prva četvrtina dosta izjednačena. Od druge deonice nesto bolja igra gostiju koji su na kraju, mora se priznati, zasluzeno odneli ceo plen sa gostovanja mada za borbenost i igru u pojedinim trenucima treba odati priznanje i mladim igracima Klika jer su i tako desetkovani bolescu glavnih igraca pokazali karakter i bili tu negde u igri da uhvate prikljucak. Treba napomenuti da je tokom prve cetvrtine Klik ostao i bez Lazara Maricica koji je zadobio rupturu misica.
Kod gostiju dominirao je bivši igrač Klika Edin Vesković sa 27 poena kao i Riznić sa 19 poena i 9 asistencija dok je kod domacina Trtovic ubacio 23 a Spasojevic 21 poen uz 7 asistencija.
U narednom kolu Klik gostuje u Kragujevcu ekipi Radničkog 1950. Pauza koja sledi zbog kupa Radivoja Koraca dobro ce doci igracima Klika kako bi popravili svoj zdravstveni bilten i stavili se na raspolaganje treneru Mitrovicu u odlucujucim mecevima za opstanak u Drugoj muskoj kosarkaskoj ligi Srbije.

More in 2.MLS