2.MLS

2.MLS, Hercegovac – Železničar, 96:89

2.MLS, Hercegovac – Železničar, 96:89

Domaća ekipa zabeležila je važnu pobedu nad gostima iz Čačka i time se uključila u borbu za plejof. Smenjivale su se ekipe u vođstvu sve do 25. minuta utakmice kada domaća ekipa pojačava ritam i odnosi veoma bitnu pobedu. Prva četvrtina bila je u potpunom egalu (19:19), a na poluvremenu ekipa Hercegovca odlazi na odmor sa 4 poena prednosti (43:39). U trećoj četvrtini igrala se veoma brza i efikasna košarka u kojoj su ekipe zbirno dale 63 poena, a domaćini su pred poslednju deonicu imali 7 poena prednosti. Najbolju sekvencu ekipa Hercegovca imala je na startu poslednje deonice kada je na semoforu u 34. minutu na semaforu stajao rezultat 87:71. Međutim gosti iz Čačka nisu se predavali, u poslednjem minutu smanjili su prednost na 5 poena razlike, ali za potpuni preokret nisu imali snage. Najbolji kod domaće ekipe bio je Todorić sa 32 poena, 7 skokova i 5 asistencija, Đorđević je postigao 14 poena, Marić 8 uz 11 skokova i Dangubić 8 poena uz 6 skokova.
U ekipi Železničara najefikasniji bili su Panić i Aleksa Milošević sa 16 poena.
Miloš Luburić, Čestitam mojim momcima na veoma bitnoj pobedi, igrali smo borbeno, još uvek imamo oscilacije u igri i određene propuste u odbrani, ali sve u svemu mislim da idemo u pravom smeru.
Mateja Todorić, Čestitam mojim saigračima na pobedi, gostima iz Čačka hvala na fer i korektnoj utakmici.
Aleksandar Bijelić, Čestitam ekipi Hercegovca na pobedi, veći deo meča bio je egal, ali na kraju bodovi ipak ostaju zasluženo u Gajdobri.
Predrag Panić, Čestitam našim domaćinima na pobedi i gostoprimstvu, mi se okrećemo narednim mečevima.

More in 2.MLS