2.MLS

2.MLS, BKK Radnički – Klik, 81:58

2.MLS, BKK Radnički – Klik, 81:58

U 13. kolu 2. MLS, ekipa BKK Radničkog posle poraza u Pirotu dočekala je ekipu Klika iz Arilja. U meču koji je za Krstaše značio povratak na pobednički kolosek (posle 11 utakmica bez poraza) i overu prvog mesta u dosadašnjem delu prvenstva, dva boda su ostala na Crvenom Krstu! Ekipa Marka Boltića uspela je ubedljivo da savlada goste iz Arilja (81:58), iako je i ovaj meč ušla bez dva jako bitna igrača – Vanje Gazibegovića i Nemanje Protića. Taj nedostatak nadoknadili su ostali igrači, pre svega Koča Jovović sa 24 poena, Marojević sa 14, Stojadinović i Krtolina sa po 12 postignutih poena. U ekipi Klika istakli su se Nemanja Simović sa 19 i Nikola Veljović sa 17 poena. Radnički se tako osamio na vrhu tabele, a sledeće kolo prava poslastica i derbi kola u Gajdobri (Hercegovac-BKK Radnički). Ariljci će svoje bodove tražiti kod kuće protiv sve bolje ekipe Proletera.
Trener BKK Radnički, MARKO BOLTIĆ: Odličnom energijom i pristupom na početku utakmice stavili smo do znanja pre svega sebi da smo odlučni u nameri da pobedimo. Momci prepoznaju važnost i istupaju hrabro, što je jako bitno za građenje šampionskog mentaliteta. Ono što me posebno raduje je vera u svakodnevni rad i korišćenje šansi usled određenih problema. Nije se osetio ničiji izostanak i to je dupla pobeda ovog tima. Idemo još jače iduće nedelje. Idemo u Gajdobru po pobedu!
MVP utakmice – igrač BKK Radnički, KOČA JOVOVIĆ: Mislim da nam je baš trebala ovako jedna utakmica posle poraza u Pirotu. U smislu da možemo da pokažemo šta možemo u odbrani i iz te odbrane da možemo da trčimo u napad. Da se vratimo našim ciljevima i našem načinu igre. Na kraju što se rezultata tiče ispalo je ubedljivo, uspeli smo i da odmorimo neke igrače. Sad sa dobrim raspoloženjem imamo nedelju dana da se pripremimo za derbi sa Hercegovcem i da se nadamo pozitivnom rezultatu.
Trener KK Klik, DRAGAN MITROVIĆ: Nema šta, čestitke ekipi BKK Radničkog na zasluženoj pobedi. Bili su bolji tokom čitavog meča, čvršći su od nas. Nas su ova dupla kola dodatno poremetila i usled kratkog rostera izmorila. Tako da čestitke Radničkom i želim im sreću u ispunjenju svog cilja, a to je plasman u KLS.
Igrač KK Klik, MILOŠ NEDELJKOVIĆ: Teška utakmica za nas. Posle par poraza koje smo imali na domaćem terenu, nikako da se osvestimo da probamo da se vratimo nekoj našoj igri gde smo imali i neke vezane pobede. Jeste da nam je ova utakmica bila izuzetno teška protiv ekipe Radničkog, koja je do sada lider na tabeli i stvarno zaslužuje ulazak u veći rang.

More in 2.MLS