2.MLS

2.MLS, BKK Radnički – Dunav, 98:72

2.MLS, BKK Radnički – Dunav, 98:72

Hala David Kalinić dom košarkaša Radničkog, ponovo je ostala neosvojiva tvrđava za protivnike u Drugoj muškoj ligi Srbije! Ovoga puta kolateralna šteta je bila ekipa Dunava iz Starih Banovaca.
Prošlogodišnjem prvoligašu od polusezone ne cvetaju ruže i posle osam uzastopnih poraza upisali su i devetu, protiv protivnika gde se najmanje očekivalo da će prekinuti crni niz poraza. Ekipa Marka Boltića je zabeležila ubedljivu pobedu, a svih 12 igrača je dobilo priliku da igra i da se upiše u listu strelaca. Najefikasniji u redovima Krstaša bili su Ognjen Ivković sa 22, odnosno Marko Stojadinović sa 14 poena. Kod gostiju najraspoloženiji je bio Luka Kovačević sa 19 poena i 9 skokova. U sledećem kolu Radnički gostuje Borcu iz Zemuna, dok Alasi dočekuju u Staroj Pazovi ekipu Proletera.
Trener BKK Radnički, MARKO BOLTIĆ: Izuzetna energija plus profesionalan pristup donele su relativno laku pobedu. Svi momci su igrali i dali doprinos. Prezadovoljan sam. Doveli smo sebe u situaciju da imamo 5 meč lopti. Prva će biti za ulazak i ostvarenje cilja. Idući vikend sjajna prilika da na teškom gostovanju uberemo dva željena boda. Radujemo se svemu što nam sledi.
MVP utakmice – igrač BKK Radnički, OGNJEN IVKOVIĆ: Još jednom smo uspeli da odbranimo domaći teren i upišemo novu pobedu. Od samog starta smo ušli koncentrisano u meč i stekli osetniju prednost. U nastavku smo nastavili da igramo koncentrisano i prednost smo samo uvećavali.
Trener KK Dunav, MITAR AŠĆERIĆ: Čestitam ekipi Radničkog na apsolutno zasluženoj pobedi. Zaista su najbolja ekipa u ligi, bez, bez sumnje. Igraju najagresivnije, najčvršće, najbolje i čestitke mom kolegi Marku za sklapanje ekipe i za sve ostalo što su uradili ove sezone. Pokazali su to i večeras u svakom segmentu su bili bolji od nas. Mi smo se večeras potrudili da pružimo otpor koliko smo mogli u nekim momentima nismo ni bili ni loši, ali jednostavno kvalitet Radničkog je presudio i zaista zaslužena pobeda. Još jednom im čestitam i želim im da uđu u KLS, mislim da je to evidentna stvar.
Igrač KK Dunav, IGOR VIDAČIĆ: Pre svega čestitke ekipi BKK Radnički na zasluženoj pobedi i na fer i korektnoj igri u potpunosti. Mi smo probali da pružimo neki otpor, protiv ubedljivo najbolje ekipe u ligi. Ako uđu u KLS to će biti potpuno zasluženo, što se tiče naše strane deveti poraz za redom. Nadali smo se nekoj mogućoj pobedi, ali već u početku je to izgledalo kao nemoguće. Okrećemo se sledećoj utakmici.

More in 2.MLS