2.MLS

2.MLS, BKK Radnički – Borac Zemun, 83:81

2.MLS, BKK Radnički – Borac Zemun, 83:81

U velikom derbiju B lige između beogradskih klubova BKK Radnički i Borac Zemun u 11. kolu, pobedu je odnela ekipa sa Crvenog Krsta (83:81) i tako ostala na čelu tabele bez poraza! U izuzetno uzbudljivom i dinamičnom meču u prepunoj hali “David Kalinić”, publika je mogla da uživa u sjajnim potezima obe ekipe. Meč je rešen u poslednjim sekundama meča pogotkom Koče Jovovića, koji prvom trojkom izjednačio rezultat (81:81), a potom prodorom sa levo strane doneo pobedu Krstašima! Prvo poluvreme pripalo je Radničkom a najzaslužniji za to bio je Marko Stojadinović koji je šutirao trojke 4/4 u tom trenutku! Nakon pauze zemunci su se reorganizovali i napravili preokret i poveli sa maksimalnih +6! Najbolji u redovima ekipe Marka Borasa bili su Jeftić sa 20 i Nikolić sa 19 poena. Domaćine su predvodili Koča Jovović sa 25 i Marko Stojadinović sa 20 poena. Radnički u sredu gostuje Pirotu, a Borac dočekuje ekipu Proletera iz Zrenjanina.
Trener BKK Radnički, MARKO BOLTIĆ: Otvorili smo utakmicu na pravi način. Imali smo kontrolu prvo poluvreme. Drugo poluvreme potpuno drugačije, bez kontrole, organizacije ali vera u pobedu nas je nosila kroz težak period u igri. Na kraju smo pronašli način da uzmemo dva bitna boda. Sjajna atmosfera i puna hala je ogledalo naših rezultata. Neka to postane standard i neka traje što duže.
Igrač BKK Radnički, PETAR PEROVIĆ: Ekipa je pokazala karakter. Jako bitna pobeda za nas. Dobijamo novo samopouzdanje i veru za dalji nastavak lige. Zahvalio bih se svim ljudima koji su došli da nas podrže, napravili su vrhunsku atmosferu i dali nam snagu da pobedimo u neizvesnoj zavrsnici. Ekipa sa Krsta kao stena čvrsta!
Trener Borca Zemuna, MARKO BORAS: Ovo je bio meč sezone. Deset nula smo imali i mi i Radnički. Mislim da su se susrele dve ekipe koji su pružile najbolju i najlepšu košarku u prvih deset kola. I ta utakmica koja će odlučiti koja će ekipa biti neporažena je završena na jednu loptu, šta reći više o tome. Radujem se što je bila ovako puna hala, neizvesna utakmica… Naravno da mi je krivo što smo izgubili, mislim da smo imali utakmicu u svojim rukama. Da smo izgubili na neke svoje greške, pre svega na promašena slobodna bacanja. Definitivno bih izdvojio bacanja kao stavku broj jedan koja nas je koštala poraza. Naravno i greške, tj. izgubljenje dve lopte u poslednja dva minuta. Čestitam ekipi BKK Radničkog, treneru Boltiću na svemu do sada što su uradili, na ovoj utakmici. Želi im sve najbolje, a mojoj ekipi da se što pre regeneriše i spremi za narednu utakmicu.
Igrač Borca Zemuna, MARKO ĐORĐEVIĆ: Čestitao bih ekipi Radničkog na pobedi. Utakmica je bila tesna od samog starta. Oni su poveli na početku, mi smo kasnije na početku treće četvrtine uspeli da uhvatimo priključak i da povedemo. Na kraju je utakmica rešena na jednu loptu, gde smo mi našim greškama izgubili utakmicu. Čestitam još jednom ekipi Radničkog.

 

 

 

More in 2.MLS