2.MLS

2.MLS, Beovuk 72 – Star, 85:78

2.MLS, Beovuk 72 – Star, 85:78

Treća uzastopna pobeda ekipe Beovuk, ovaj put nad Starom iz Novog Sada, rezultatom 85-78 (17-19 / 25-24 / 27-17 / 16-18). Prvo poluvreme je proteklo u ujednačenoj igri obe ekipe i čestim promenama vodstva, a na odmor se otišlo rezultatom 42-43. Sredinom treće četvrtine ekipa Beovuka je zaigrala znatno agresivnije u odbrani, napravila seriju 22-6, što se na kraju pokazalo kao nedostižna prednost. Najbolji u pobedničkom timu su bili Ljubo Popović sa 22 poena, 8 skokova i 3 asistencije, Nedeljko Košanin sa 17 poena, 8 skokova i 6 asistencija, Vuk Obradinović sa 13 poena, 6 skokova i 3 asistencije, kao i Dušan Bubanja sa 11 poena i 8 skokova. Na drugoj strani, najveći doprinos su imali Rajko Radinović i Pavle Popović sa po 13 poena.
Ljubo Popović, igrač KK Beovuk, Čestitao bih protivniku na fer i korektnoj igri, a mojim saigračima na veoma važnoj pobedi. Nemamo vremena za slavlje, pokušaćemo dobru formu da potvrdimo u Žitištu za vikend.
Nikola Stanić, trener KK Beovuk, Izuzetno bitna pobeda za nas, posebno što stanje na tabeli ne pokazuje pravi kvalitet ekipe Star. U prvom poluvremenu smo imali dosta grešaka u odbrani što je protivnik kažnjavao, posebno šutem za 3p. Srećom, u drugom poluvremenu smo zaigrali znatno čvršće u odbrani, iskontrolisali skok i postigli nekoliko laganih poena iz kontranapada. Čestitao bih svojim momcima na dobroj igri i petoj pobedi ove sezone, a ekipi Star poželeo puno sreće u nastavku takmičenja.

More in 2.MLS