2.MLS

2.MLS, Beko – Slodes, 87:99

2.MLS, Beko – Slodes, 87:99

U drugom kolu Druge muške lige Srbije ekipa BEKA doživela je težak poraz. Gosti su se prošetali kroz Padinsku skelu i popeli u jednom trenutku do totalno neočekivanih +30. Od samog početka ekipa Slodesa je igrala bolje i sigurnije i stvorila dvocifrenu prednost koju nije ispuštala do samog kraja. Iako su se domaćini u poslednjem periodu donekle aktivirali i pobelili sa 29:16 do nije bilo dovoljno da se nadoknadi prethodni minus od 25 poena. Ekipu Slodesa je predvodio Čupković Slaven sa 26 poena dok u ekipi domaćina nije bilo istaknutih pojedinaca.
Nenad Petronić, Ponovili smo greške iz prvog kola, loše otvaranje utakmice je direktno uticalo na krajnji rezultat. Nepostojeća odbrana, primljenih 38 poena u prvoj četvrtini uz odličan procenat šuta za tri poena ekipe Slodesa, ispostavilo se da je to bio početak i kraj utakmice za nas. Uz ovako lošu odbranu i nematerijalizovanje 29 skokova u napadu, ne možemo očekivati da napredujemo.
Petrović Dušan, Čudna utakmica. Dobro smo je otvorili, jako dobro, i šuterski i defanzivno, sve onako kako smo se i dogovarali i priremali, to je teklo po planu. Veliki problem smo imali u defanzivnom skoku, na kraju utakmice ekipa Beka je imala 35 skokova više što je apsolutno nedopustivo. Ali uspelo smo da napravimo tu neku veliku prednost do poluvremena, samim tim i do kraja treće četvrtine a onda s’obzirom da je mlad tim poprilično opuštanje koje je nedopustivo se desilo u četvrtoj četvrtini tako da je Beko uspeo malo da se primakne ali ipak smo imali neke rezerve tako da pitanje pobednika nije dolazilo u pitanje.
Čupković Slaven, Otvorili smo dobro utakmicu, skoncentrisano, fokusirano na dogovor iz svlačionice koji smo preneli na teren. Držali smo visoko rezultat tri četvrine ali kao što biva kod mlade ekipe dolazi do opuštanja i pada koncentracije. To je znala da iskoristi protivnička ekipa i da spusti rezultat na 12 poena ali opet uz pomoć par iskusnih igrača uspeli smo da sačuvamo rezultat i priveli smo utakmicu kraju.

 

More in 2.MLS