2.MLS

2.MLS, Beko – Radnik, 83:87

2.MLS, Beko – Radnik, 83:87

Još jedna uzbudljiva utakmica i još jednom manjak sreće za ekipu BEKO koja je sad već u nizu utakmica izgubljenih sa veoma malom razlikom uz egal igru do poslednjeg minuta. Ma kako to izgledalo na tabeli borba na terenu je ogromna i ono nešto malo što fali da prevagne u svoju korist ekipa Beka ne može da pronađe već nekoliko utakmica. Ono što takmičenje čini zanimljivim sigurno su sve utakmice koje je odigrao BEKO, i kao gost i kao domaćin, to su dobre partije koje i sami protivnički treneri hvale ali ono što se računa i piše je krajnji rezultat.  Ovog puta pobedu je odnela ekipa Radnik iz Surdulice. Kako se i očekivalo pre meča ovo je bio susret dve ekipe koje su sličnih snaga što je utakmica i opravdala svojim tokom. Dobar početak za domaću ekipu i prvi period završen sa 25:17. Drugi period počeo je sa dva minuta pauze za obe ekipe tj bez postignutog poena na obe strane. Gosti su prvi prekinuli ovu pauzu a domaćini su nastavili još čitavih minut i po bez ijednog postignutog poena. Nije bilo teško gostima na nuliraju prednost domaćina kad su ih već častili nekoliko minuta ne postigavši nijedan koš. Buđenje je došlo na vreme da utakmica ne bi dobila skroz drugi tok. Domaći igrači opet prave razliku u svoju korist i na pauzu odlaze sa +6. Treći period skoro pa preslikan, dva minuta bez poena na obe strane. Posle buđenja obe ekipe domaćini su se držali ali su gosti nekoliko puta uspeli da ih sustignu i konačno prevedu rezultat u svoju korist 54:56 pa se tako period i završio 64:67. Poslednja deonica, uzbudljiva kao i sve do sad. Nažalost ekipa Beka je dopustila sebi da energiju troši opet na jurenje rezultata što je još jednom i uspela. Na samo 3 minuta do kraja bilo je nerešeno 79:79, pa čak i 81:79 gde je delovalo da Beko ulazi u srećnu završnicu ali je trojka sjajnog Popovića prevela goste u vođstvo 81:82. Opet minut pauze za obe ekipe, nije bilo nijednog pogotka u ovako odlučujućem minutu sve do poslednjih 30 sekundi do kraja kada je Simović Adrija trojkom odveo svoju ekipu na sigurnu prednost.
Nenad Petronić, Još jednom ista priča, lepa utakmica za gledaoce, dobra za pobednike i tragična za one koji je izgube a to smo i ovog puta mi. Izgubili smo još jedan veoma važan meč za nas, i ovog puta smo možda izgubili sami od sebe i zbog svojih grešaka koje će nas sad već skupo koštati. Definitivno nam fali i malo sreće ove sezone… Čestitam protivnicima.-
Lepojević Vuk, Prvo bih se zahvalio protivniku na dobrodošlici i čestitao na fer i korektnoj igri, zalaganju i borbi. Jako bitna utakmica iz dva razloga što se tiče nas a i što se tiče Beka iako tabela trenutno tako ne govori. I mi i Beko imamo šanse da se nađemo u plejautu tako da je ova pobeda za tamo dalju borbu za ispadanje veoma bitna jer se prenose bodovi. Prvo poluvreme nekako raspoložen domaćin… primili smo 11 trojki u prvom poluvremenu. Jako je teško da se igra i da se drži rezultat kad je neka ekipa tako raspoložena u šutu. Ali ipak mi smo nekako taj zaostatak smanjili na 6 razlike na poluvremenu i u drugom delu malo bolja odbrana i prelomili smo utkamicu u našu korist.
Bogdanović Bojan, Jedna teška utakmica za nas, momci iz Beka su pokazali srce i borbu na terenu. Na kraju smo mi imali malo sreće tako da smo završili meč pobedom. Čestitke mojim saigračima ali i igračima Beka.

More in 2.MLS