2.MLS

2.MLS, Beko – Napredak, 71:74

2.MLS, Beko – Napredak, 71:74

Veoma uzbudljiva utakmica odigrala se u okviru 10. kola Druge muške lige između ekipa Beko i Napredak. Kako se i očekivalo pre meča ovo je bio susret dve ekipe koje su sličnih snaga što je utakmica i opravdala svojim tokom. Još jednom ekipa Beka nije uspela da iskoristi svoje domaćinstvo i izvuče pobedu koja im je veoma važna. Neočekivano loš početak meča za domaće igrače sigurno je ono što je odlučilo i sam kraj. Šest minuta sa 1 postignutim poenom dozvolilo je gostima da se odlepe na 1:12. U narednih minut i po serija domaćina od 11:02 i poslednjih minut i po serija gostiju od 0:7 doveli su do rezultata 12:21 i nagoveštaja da će u ovom meču biti rezultatskog jurenja i klackalice. U toku drugog perioda snage su bile izjednačene 19:20 pa se na odmor otišlo sa 31:41 ali su domaćini posle pauze dali gas u trećem periodu, pobedili sa 22:15 i time se još jednom približili. Poslednja deonica počela je trojkom domaćina i nerešenim rezultatom što je nagovestilo potpuno neizvestan završetak. Narednih 7 minuta gosti su vodili i ovaj period a domaćini uglavnom jurili zaostatak. Tri minuta pred kraj, trojkom Borovićanina Beko je ponovo bio na nerešenom rezultatu i još jednoj šansi da preokrene meč u svoju korist. Međutim gosti odlučno nisu dozvolili da budu kažnjeni za sve ispuštene prednosti tokom meča a domaćini su verovatno izgubili snagu jureći zaostatak napravljen još na samom početku.
Nenad Petronić, Lepa utakmica za gledaoce, dobra za pobednike i tragična za one koji je izgube a to smo ovog puta mi. Izgubili smo veoma važan meč za nas, još jedna utakmica sa neizvesnim završetkom koja se nije zavrila u našu korist. Možda nam uz neke greške fali i malo sreće ove sezone… Čestitam ekipi Napretka i sve najbolje u nastavku.
Raičević Nikola, Očekivali smo jednu jako tešku utakmicu kao što je pokazao i krajnji rezultat. Iako smo celu utakmicu imali prednost na kraju smo neke stvari sami doveli u pitanje ali ne bih da zalazim dublje bitna je pobeda, za nas jako važna koja nas ostavlja i dalje u nekoj igri za opstanak ove sezone.
Petrović Andrija, Jako teško gostivanje, možda i najbitnije do sad ove sezone. Pomogli smo sebi dosta ovom pobedom i okrećemo se dalje, dolazi nam Pirot sledeće kolo i dalje smo u igri. Čestitam ekipi Beka na borbenosti i zalaganju.

More in 2.MLS