2.MLS

2.MLS, Beko – Kolubara LA 2003, 75:84

2.MLS, Beko – Kolubara LA 2003, 75:84

Osmo kolo u Skeli bilo je iz više razloga posebno. Rezultatski veoma bitna utakmica za obe ekipe ovog puta pripala je gostima. Iako izjednačenih snaga gosti ipak hladnije glave i sigurnije ruke odneli su pobedu iz Skele i upisali novu pobedu u svoj skor. Domaći igrači opet u trećem periodu pokazali neobjašnjiv pad u igri i zalaganju koji ih ko zna koji put košta još jednog poraza. U kretanju rezultata situacija je preslikana kao prošlog vikenda, sa plus deset na minus deset u kratkom roku, sa 53:53 na 53:64 uz gomilu promašaja i bezidejnih odluka. Još jedan meč koji su igrači Beka prokockali u roku od 3 minuta u drugoj polovini utakmice. Pored rezultata sinoćni meč obeležilo je i sećanje na Veska. Domaći igrači i treneri oba tima nosili su majice kojima smo vratili Veska na teren. Minutom ćutanja svi prisutni odali su počast našem Vesku. „Ove godine navršava se navršava 14 tužnih godina od kako nas je napustio naš dragi kolega, drug i prijatelj Velisav Vesković, Sa samo 32 godine Vesko je stekao poštovanje medju prijateljima i saradnicima kao ugledan i cenjen trener. Vesku ćemo zauvek ostati zahvalni za uzlaznu putanju kojom je 2004. godine poveo naš klub. Od tada nižemo samo uspehe. Znamo da bi bio veoma ponosan da vidi gde smo i šta smo postali danas. Vesko je zaslužio je da ga dugo pamtimo i čuvamo uspomenu na njega dok god postojimo. Vesko živi u srcima nas koji ga se sećamo i koji smo zahvalni što smo ga imali za prijatelja.“
Još jedan emotivan događaj, povratak gostujućeg trenera Vanje Budimića u halu u kojoj je proveo svoj značajan deo života i rada i utakmica sa klupe protiv tima čije boje je do skoro branio.
„Današnji susret je po mnogo čemu poseban. U ovom meču klupu gostiju predvodi jedan od naših velikih prijatelja, trener koji je kod nas proveo dugih 8 godina i isto toliko izazovnih ali fantastičnih i uspešnih sezona. Postoji nebrojeno lepih i manje lepih trenutaka i događaja koje smo delili u toku zajedičkog života i rada, oni su nas spojili i zauvek vezali. Iz našeg kluba Vanja je prešao u prvoligaški OKK pa do sada nismo imali prilike da se sretnemo na terenu. Danas se desio njegov povratak u halu u kojoj je proveo sate i godine rada kao naš prvi trener i predvodnik i ovo je naša prva utakmica koju Vanja vodi sa protivničke klupe. Pored profesionalizma Vanju krase pre svega ljudskost, poštenje i veliko srce koje smo imali prilike da upoznamo i zavolimo. Zato će on uvek biti jedan od nas!“
Budimić V., Teška utakmica za mene. Prvi put protiv Petronića u zvaničnm duelu tako da nije bilo lako. Mislim da smo pobedili zasluženo, Beku svaka čast za ove rezultate do sada i mislim da i jedni i drugi imamo šansu da budemo u gornjem delu tabele.
Bojović I., Teška utakmica i dobar protivnik što pokazuje i mesto na tabeli. 40 minuta rovovska borba, čestitao bih mojim momcima na borbi do zadnje sekunde. Protivniku sve najbolje u daljem toku.

More in 2.MLS