2.MLS

2.MLS, Beko – Borac Zemun, 68:86

2.MLS, Beko – Borac Zemun, 68:86

Uzastopno domaćinstvo ekipa Beka nije uspela da iskoristi i veže dve pobede. Ovog vikenda pobedu iz Skele odnela je ekipa Borca iz Zemuna. Veoma oslabljeni povredama i bolesnim igračima koji su celu prethodnu nedelju trenirali veoma malo i slabo, domaćini su ipak u prvom poluvremenu pružili otpor dostojan drugoligašu. Poluvreme je završeno skoro nerešenim rezultatom 36:38 i pokazalo je veoma veliku želju obe ekipe da iz ovog susreta izađe kao pobednik. Međutim pad u igri domaćina u trećem periodu dozvolio je Zemuncima da se odvoje na dvocifrenu prednost i time steknu veliki plus pred poslednju deonicu. Svoju kontrolu nad utakmicom gosti su zadržali do samog kraja ne dozvolivši ekipi Beka da se vrate u meč.
Nenad Petronić, Čestitam ekipi Borca na pobedi i igri koju su pokazali. Mi nažalost nismo uspeli da ostvarimo pobedu ovog puta oslabljeni slabim treningom protekle nedelje zbog bolesti igrača i povreda. Pružali smo otpor prvo poluvreme ali se u trećem nismo snašli i dozvolili smo da rezultat ode na nerealni odnos snaga ove dve ekipe.
Marko Boras, Spremali smo se za ovu utakmicu dobro. Beko je napravio veliku pobedu protiv Žitka i očekivali smo da će biti puni samopouzdanja i da će utakmica biti teška. Prvo poluvreme je bilo u egalu, mislim da je posle došao do izražaja neki kvalitet mojih igrača, starijih igrača, proradio je Luka Ilić na spoljnoj liniji, pridodao se Balmazoviću i Silađiju i na kraju ipak timska pobeda. Na kraju rezultat deluje ubedljiv ali nije bilo tako, bilo je dosta neizvesno. 18 razlike nije realno jer utakmica je bila većim delom u egalu.
Luka Ilić, Pre svega bih čestitao ekipi Beka na fer i korektnoj igri i na velikoj borbi koju su pokazali pre svega u prvom poluvremenu a kasnije i u drugom. Mislim da rezultat na semaforu nije realan, da su stvarno pokazali jednu veliku borbu i da smo možda mi nekom agresivnošću i nekom odbranom u trećoj četvrtini prelomili utakmicu i priveli je kasnije mirno kraju.

More in 2.MLS