2.MLS

2.MLS, Beko – Žitko Basket, 89:82

2.MLS, Beko – Žitko Basket, 89:82

Prava košarkaška predstava odigrala se u subotu u hali Padinska Skela. Posle humanitarnog sportskog dana koji je KK BEKO organizovao za svog igrača Ognjena Kapatu ova utakmica bila je pravo uživanje. Košarka je tog dana bila manje važna jer se ekipa Žitko basket-a velikodušno i veoma borbeno i posvećeno priključila ovoj akciji i na tome im svaka čast i HVALA! Za ljubitelje košarke ovo je bio sjajan meč za gledanje, potpuno fer i korektan i nadasve uzbudljiv. Domaći igrači poveli su u prvoj četvrtini ubedljivim rezultatom od 35:16. Sa ubačenih 7 trojki i izuzetno borbenom i brzom igrom napravili su znatnu prednost. Ta razlika spasila ih je i održala do samog kraja jer se borbeni Žitko nije predao i svaku sledeću četvrinu je smanjivao ovu razliku. Već u drugom periodu pobedom Žitka razlika je smanjena i na odmor se otišlo sa +8 za domaćina. Do samog kraja smenjivali su se lepi potezi i atraktivni poeni. Borbenost je bila prisutna na obe strane, Žitko je uspevao da znatno smanji razliku i rezultatski se približi ekipi BEKO ali ipak svoju stečenu prednost domaćini su očivali do samog kraja. Od statistike sa ovog meča najvažniji je iznos skupljen za Ogija i zajednička poruka obe ekipe 1374 na 3030 da se Ogi što pre vrati na teren!
Nenad Petronić, Sjajno smo otvorili meč. Sa ubačenih 7 trojki stvorili smo značajnu razliku i ona nas je održala do samog kraja. Čestitao bih ekipi Žitka na svemu što su danas pokazali a pre svega na prijateljskom, ljudskom gestu i njihovom učešću u našoj današnjoj akciji. HVALA im na tome i sve najbolje u nastavku takmičenja.
Nenad Karanović, Čestitam ekipi BEKA na više nego zasluženoj pobedi. Momci su nas nadigrali danas bukvalno u svakom segmentu a pre svega iz preterano veće želje igrača Beka što ne mogu da razumem s obzirom da je moja ekipa dosta mlađa ali imaćemo dosta tema za razgovor i za napredak za neki budući period. Želim im srećno dalje jer smatram svakako da su jako dobra ekipa iako rezultat do sad to nije govorio, mislim da će sada da se podignu i posle ove pobede nad Pirotom i nama. Želim samo još da kažem da malom Ogiju želi da pobedi svoju najvažniju bitku do sada i da se što pre vrati na košarkaški teren.
Bogdan Riznić, Čestitam Beku na sasvim zasluženoj pobedi. Nema tu puno pameti, odmah može da se vidi da je prva četvrtina presudila jer smo dozvolili čak 35 poena već u prvoj četvrtini što nam se nije dešavalo ove godine. Realno toliko primimo za poluvreme. Posle smo uspeli da držimo odbranu na nivou u drugoj četvrtini ali eto nažalost nismo imali dovoljno snage da preokrenemo i dođemo do pobede. Kao što smo sve pobeđivali do sad tako moramo da prihvatimo i poraz i idemo dalje, glavu gore i još jednom čestitam Beku na pobedi.

More in 2.MLS