1.ŽLS

1ŽLS, Vrbas Medela – 021, 75:77

1ŽLS, Vrbas Medela – 021, 75:77

Težak poraz za košarkašice Vrbasa Medele. Izabranice Dejana Mudreše su više od 30 minuta imali prednost, da bi, po ko zna koji put ove sezone, u finišu popustile i dozvolile gošćama iz Novog Sada da trijumfuju – 75:77.
Utakmica je rešena u poslednjim trenucima susreta. Vrbas je u završni minut ušao sa prednošću od 75:73, ali nije uspeo da sačuva kapital. Štaviše, na 15 sekundi do kraja Mudreša je bila neprecizna u šutu za tri i poslednji napad na susretu pripao je izabranicama Aleksandra Jovanovića. Tamara Jokić je uputila šut ka košu rivala, nije bila precizna, ali se loptu, kroz šumu ruku, ponovo vratila njoj i to na zicer. Ovoga puta nije bilo greške. Domaćoj ekipi je ostalo nepune dve sekunde da pokuša da dođe do trijumfa, kapiten Marina Ristić je bacila loptu ka košu sa preko pola terena, velikom delu publike se učinilo da će se od table odbiti baš u koš, međutim za nijansu je pokušaj bio prejak. Lopta je izašla iz koša, a dva boda su otišla u Novi Sad.
Dejan Mudreša, Težak meč i težak poraz. Još pre susreta u Nišu imali smo ozbiljno narušen zdravstveni bilten, koji se dodatno pogoršao pred ovaj meč. Međutim, i protivnik je bio u istoj situaciji pa nam to nije nikakav alibi. Čestitam ekipi 021 i njihovom treneru, Aleksandru Jovanoviću, na odličnoj utakmici i zasluženoj pobedi. Mi se okrećemo našim problemima i narednim utakmicama.
Teodora Sarić, Čestitam gostujućoj ekipi na pobedi. Mi smo imali dobijen meč, vodili većim delom susreta pa i na samom kraju, ali smo našim glupostima sve prosule i dozvolili gošćama da zasluženo slave.
Aleksandar Jovanović, Izvanredna prvenstvena utakmica, u kojoj su obe ekipe, uprkos kadrovskim problemima, pokazale mnogo. Pobednika je odlučila čista sreća, jedna greška na suprotnoj strani. I da je domaćin dobio ne bi bilo nezasluženo. Ja im čestitam na velikoj borbi i iskreno se nadam da će do kraja prvenstva sačuvati status prvoligaša.
Branislava Momić, Čestitala bih ekipi Vrbasa na borbenosti. Žao mi je što su trenutno u situaciji kakvoj jesu, jer su kvalitetna ekipa. Čestitala bih i mojim saigračicama na borbenosti. Mo smo igrale bez kapitena, Jovane Adamović, tako da nam je ova pobeda jako bitna za samopouzdanje, a ujedno je posvećujemo njoj.

More in 1.ŽLS