1.ŽLS

1ŽLS, Student – Partizan 1953, 51:66

1ŽLS, Student – Partizan 1953, 51:66

Košarkašice niškog Studenta pretrpele su i četvrti poraz u novoj sezoni. Devojke koje sa klupe predvodi Petar Marković izgubile su na svom terenu, u susretu 4. kola Prve lige, od beogradskog Partizana 1953 sa 66:51, po četvrtinama 23:11, 10:11, 11:16, 22:13.
Sam početak utakmice obeležila je rezultatska klackalica. Timovi su se smenjivali u vođstvu do sredine prve deonice (10:8), kada su gošće, pre svega zahvalјujući tandemu Ivanka Matić-Aleksandra Katić, ali i promašenim zicerima Nišlijki, došle do prednosti od deset poena (10:20). U prva četiri minuta drugog perioda nije bilo poena iz igre, da bi crno-bele, predvođene Milicom Inđić, pred odlazak na veliki odmor stigle do plus 15 (18:33). „Studentkinje“ se nisu predavale i na prelazu iz drugu u treću četvrtinu, serijom 15:0, anulirale su prednost gošći (33:33). Kao i u prethodne tri utakmice, koje su izgubile po sličnom scenariju, domaće nisu imale snage za preokret. Rezultatski su u igri bile do pred kraj trećeg perioda, posle čega su Beograđanke, serijom 10:0, povratile dvocifreno vođstvo (38:49), da bi se do kraja susreta odlepile na maksimalnih plus 17 (49:66).
Petar Marković, Ovaj tim nema kvalitet, to je definitivno. Ukoliko što pre ne dovedemo neko pojačanje, mislim da je selidba u Drugu ligu neminovnost. Ti promašeni ziceri su nas ponovo skupo koštali. Ako se našto što je loše ponavlјa iz utakmice u utakmicu, to je onda neznanje. Neznanje povezano sa gubitkom samopouzdanja dovodi do toga da se promaši ono što ne sme da se promaši i to u trenucima kada se lomi rezultat.
Jovana Jeremić, Veoma loš start prvenstva, dovele smo sebe u jako tešku situaciju. Moramo da nađemo izlaz, jer ovaj loš niz ne sme da se nastavi… Imamo padove u igri koje naši protivnici iskoriste, a mi se posle teško vraćamo u igru. Bez obzira na sve, i dalјe smo jako motivisane i pune optimizma, a to je sada veoma bitno.
Svetlana Mitrović, Pokazale smo da imamo karakter i da možemo da pobeđujemo i na strani. Čestitala bih devojkama koje treniran na pobedi, a Studentu želim puno sreće u nastavku prvenstva.
Ivanka Matić, Pale smo u igri tokom treće četvrtine, ali smo nekom našom agresivnošću povratile izgublјenu prednost i na kraju zabeležile pobedu. U svakom slučaju, očekivale smo jači otpor Studenta.

More in 1.ŽLS