1.ŽLS

1ŽLS, Student – Kraljevo, 50:47

1ŽLS, Student – Kraljevo, 50:47

Košarkašice niškog Studenta pobedom su se oprostile od prvoligaškog društva. Devojke koje sa klupe predvodi Dimitrije Stojiljković savladale su na svom terenu, u susretu poslednjeg, 22. kola, Kraljevo sa 50:47 (19:13, 6:17, 12:13, 13:4). „Studentkinje“, koje su mnogo ranije izgubile svaku šansu za opstanak u Prvoj ligi, petu pobedu u sezoni upisale su nakon velikog preokreta u poslednjoj četvrtini. Predvođene tandemom Jovana Jeremić-Titi Ntumba Kazadi, Nišlijke su bolje otvorile utakmicu (10:4). Stečenu prednost su manje-više uspešno održavale do početka druge deonice, kada su bukvalno stale. To su gošće iskoristile i serijom 13:0 rezultat preokrenule u svoju korist (22:28). Trojkom Amerikanke Brajane Vajs, Kraljevčanke su se pred kraj treće deonice odlepile na maksimalnih plus 12 (31:43), ali u poslednjoj četvrtini više od devet minuta nisu uspele da probace loptu kroz obruč. „Studentkinje“ su u tom periodu postigle 13 poena, povratile prednost iz uvodne deonice i pobedom se oprostile od Prve lige (50:47).
Jovana Jeremić, Teška sezona je iza nas, nismo uspeli da ispunimo očekivanja… Ovom poslednjom utakmicom i pobedom smo želele da ostavimo bar neki pozitivan utisak.
Anamarija Stojičić, Podmlađeni tim i skraćeni roster prouzrokovao je nedostatak snage. Nismo uspele da celu utakmicu odigramo u istom ritmu.

 

More in 1.ŽLS