1.ŽLS

1ŽLS, Student – 021, 72:52

1ŽLS, Student – 021, 72:52

Košarkašice niškog Studenta su sigurnom igrom tokom svih 40 minuta igre došle do ubedljive pobede 72:52 nad ekipom 021 iz Novog Sada. Pre poslednjeg kola bilo je poznato da niškoj ekipi samo pobeda može pomoći u borbi za opstanak. Verovatno je iz tog razloga ekipa Zvonimira Stankovića krenula silovito od samog starta i nakon svega par minuta je uspela da se odvoji na dvocifrenu prednost. Gošće su samo poslednji deo prve četvrtine odigrale na nešto višem nivou i uspele su da smanje zaostatak na pet poena razlike. Ali, Student je u drugoj četvrtini nastavio sa dobrom igrom i brzo je rešio pitanje pobednika. Poluvreme nije donelo nikakve promene, Student je nastavio da povećava prednost što je dovelo do toga da se trener niškog tima već sredinom treće četvrtine odlučio na uvođenje mladih košarkašica koje su, na opšte zadovoljstvo, odigrale veoma dobro i nisu dozvolile protivnicama da spuste razliku.
Poslednja četvrtina je bila samo formalnost, a pažnja svih, pa i košarkašica na terenu bila je usmerena na meč u Kragujevcu gde je Studentu odgovarala samo pobeda domaće ekipe, ali do nje nije došlo, pa se niški tim ipak seli u niži rang takmičenja.
Zvonimir Stanković, Dobro smo odigrali utakmicu, devojke su se sjajno borile i zasluženo smo pobedili. Međutim, ispostavilo se da pobeda ništa ne znači, selimo se u Drugu ligu, ostaje žal za boljim rezultatima tokom prvenstva.
Danijela Dimitrijević, Šta reći, prvo velika radost zbog pobede, odmah zatim ogromna tuga nakon ishoda utakmice u Kragujevcu. Teško je posle ovakve završnice izgovoriti bilo šta pametno. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri.
Aleksandar Jovanović, Pre svega, čestitke Studentu na odličnoj igri. Razočaran sam pristupom mojih igračica. Jesmo mi bili sa skraćenom rotacijom, bez dve iskusne košarkašice, ali i pored toga sam očekivao da igramo timski i da ostavimo srce na terenu. To danas nije bio slučaj, pojedine košarkašice nisu verovale da mogu da pobede i to me malo razočaralo jer nije dobro oslanjati se na samo jednog ili dva igrača u timu, mora se uvek ići na pobedu. Radićemo na psihološkom momentu u budućnosti.
Ana Ilić, Čestitam domaćem timu. Dale smo sve od sebe, ali trenutno to nije dovoljno da pobedimo ekipu Studenta. Nedostajale su nam dve iskusne košarkašice, to se videlo i to je to, idemo dalje.

More in 1.ŽLS