1.ŽLS

1ŽLS, Radnički – Vrbas Medela, 78:57

1ŽLS, Radnički – Vrbas Medela, 78:57

Košarkašice Radničkog vezale su i treću pobedu u Prvoj ženskoj ligi. Savladana je ekipa Vrbasa u nimalo jednostavnoj utakmici iako rezultat pokazuje drugačije. Gošće su bolje otvorile meč i povele sa 0:5, ali su Kragujevčanke angažovanijom odbranom kreirale seriju od 16:2 i preuzele vođstvo. Delovalo je da će domaći tim steći osetniju razliku, ali se ekipa Vrbasa nije predavala i serijom od 9:2 u samom finišu druge četvrtine uspela je da svede zaostatak na samo poen razlike. Usledilo je odlično otvaranje treće četvrtine košarkašica Radničkog čime su došle do maksimalnih 12 poena razlike u tom trenutku. Brzo uzvraćaju gošće i vraćaju zaostatak na 5 poena. Sve do sredine poslednjeg perioda uspevale su Vrbašanke da drže rezultatsku neizvesnost. Tada sledi serija od 11 poena domaće ekipe i rešavanje pitanja pobednika. Kod gošći su se istakle Dunja Gvero sa 13 poena i Žaklina Janković sa dabl-dabl učinkom od 12 poena i 12 skokova. U pobedničkoj ekipi je bilo čak šest igračica sa dvocifrenim učinkom. Jovana Jeremić sa 10, Vladana Vujisić (5 ukradenih lopti) i Snežana Čolić (7 asistencija) sa po 11, Jelena Prvulović (7 asistencija), Milena Marjanović (14 skokova) i Bojana Stevanović (11 skokova) sa po 14 poena.
Nenad Milovanović, Važna pobeda za nas. Namučili smo se da bi došli do nje. Čestitao bih mojim igračicama na borbenosti i pobedi, a protvniku na fer i korektnoj igri. Slede nam jače utakmice gde moramo da budemo mnogo bolji ako želimo da pobedimo. Hvala publici na podršci i nadam se da ći ih biti što više na tribinama.
Bojana Stevanović, Čestitam mojoj ekipi na trećoj pobedi u nizu i ekipi Vrbasa na fer i korektnoj igri. Što se tiče utakmice, završili smo je onako kako smo zacrtali, tako da ćemo „žute minute“ u igri da zaboravimo.
Blagoje Ivić, Neshvatljiv pad u finišu utakmice koštao nas je novog poraza. Imali smo nekoliko situacija nekoliko situacija gde nam se ekipa Radničkog nudila, ali nikako nismo uspevali da prelomimo. Usledilo je par jeftinih grešaka čime smo dozvolili domaćinu puno lakih poena i povratka više nije bilo. Čestitam Radničkom na pobedi, a mi se okrećemo najbitnijem delu sezone.
Žaklina Janković, Prvo poluvreme smo odigrale jako i imale smo našu igru. Drugo poluvreme smo krenule loše što je domaćin iskoristio i napravio razliku. Nismo uspele da se vratimo u igru. Sada se okrećemo narednoj utakmici i što boljoj pripremi. Čestitam Radničkom na pobedi.

More in 1.ŽLS