1.ŽLS

1ŽLS, Novosadska ŽKA – Partizan 1953, 55:61

1ŽLS, Novosadska ŽKA – Partizan 1953, 55:61

Utakmica je počela sa prednosti od 0:5 za gošće iz Beograda. Nakon minuta odmora novosađanke su sustigle prednost i rezultat je celu utakmicu bio na egalu. Partizan je postigao manje poena u odnosu na koliko poena postiže u proseku što je rezultat dobre odbrane igračica ŽKA. Međutim napad novosađanki je tokom cele utakmice bio sa veoma malim procentom šuta sa poludistance kao i sa penala. Partizan je to iskoristio u svoju korist i odneo pobedu u gostima.
Vesna Džuver, Uz ogromnu želju i dobru igru u odbrani u većem delu utakmice, nismo uspeli da materijalizujemo napad. Teško smo dolazili do lakih poena, a otvorene šuteve nismo pogađali. Ostaje nam da žalimo za propuštenom prilikom na domaćem terenu i da radimo još bolje i još jače.
Iva Roglić, Čestitam Partizanu na pobedi i zahvaljujem se svima koji su došli da nas podrže. Iako su igračice Partizana bolje otvorile utakmicu, uspeli smo da uhvatimo priključak i vratimo se u igru. Na žalost nismo iskoristili šansu u drugom poluvremenu kada smo mogle da preokrenemo rezultat u svoju korist i potpuno nametnemo svoj ritam igre. Njihove trojke i koševi iz drugog napada kao i naš loš procenat za vreme utakmice u svim segmentima, su nas na kraju koštale još jedne pobede na domaćem terenu. Ali posle peha u Patrovaradinu, važno je da smo pokazale sebi da možemo da se nosimo sa ekipama koje su favoriti ovogodišnjeg prvenstva i sada nam ostaje da nastavimo sa radom i potrudimo se da na uzvratnim utakmicama nadoknadimo izgubljeno.

More in 1.ŽLS