1.ŽLS

1ŽLS, 021 – Vrbas Medela, 72:66

1ŽLS, 021 – Vrbas Medela, 72:66

Počelo je izjednačeno, a razliku je pred kraj prve deonice napravila sa nekoliko uzastopnih poena Jovana Adamović. U drugoj deonici Vrbas je nakon serije 5:0 ekspresno izjednačio, ali je 021 uzvratio svojom serijom od 7:0 i vratio prednost. Sa nekoliko dobrih akcija i šuteva Lara Radulović bila je najzaslužnija što je 021 na poluvremenu stekao 12 poena prednosti (41:29). U trećoj četvrtini opet bolji 021 imao je u dva navrata i 19 poena prednosti i činilo se da je pobednik odlučen. Međutim, Vrbašanke se nisu predavale i polako su topile prednost domaćeg tima. Dva minuta pre kraja Dunja Gvero je pogodila trojku i smanjila na 68:62. Završnica je bila neizvesna, sa dosta grešeka na obe strane, ali je 021 uspeo da sačuva prednost i dođe do pobede.
Aleksandar Jovanović, Odlično smo ušli u meč i dugo smo kontrolisali dešavanja na terenu, pšraktično 35 minuta. Očigledno, nedostatak snage i koncentracije na kraju uslovio je da uđemo u neizvesnu završnicu. Praktično nam je „ušla voda u uši“. Ipak, imali su smreće u dve situacije da praktičnop ničije lopte završe u našim rukama, ali mislim da smo zaslužili pobedu.
Jovana Adamović, Mi smo u prve tri četvrtine radile dobar posao i igrale onako kako smo se dogovorili u svlačionici. Međutim, prerano smo se opustile, a Vrbašanke su se do kraja sjajnoi borile. Ipak, uspeli smo da ostanemo hladne glave i sačuvamo pobedu.
Blagoje Ivić, Nismo dobro počeli, ali smo se borili i verovali da možemo do preokreta i pobede do poslednjeg trnutka. Na minut i 10 sekundi do kraja uzeli smo loptu na pola terena, ali smo je odmah poklonili i tu smo propustili šansu da dođemo do bodova. 021 je to znalački kasnio, ali realno, domaći su bili bolji 30 minuta, a mi samo u poslednjoj četvrtini.

 

More in 1.ŽLS