1.ŽLS

1ŽLS, 021 – Student, 67:47

1ŽLS, 021 – Student, 67:47

Ekipa 021 je u 13. kolu Ženske lige Srbije savladala niški Student, pre svega zahvaljujući dobroj igri u odbrani. Iako su Novosađanke nastupile bez dve igračice iz prve petorke, Dunje Gvero i Žakline Milošević, 021 je došao do važnog trijumfa koji ovu ekipu ostavlja u trci za plej – of. Domaći tim je bolje počeo i poveo 15:4. Ipak, tada je došlo do opuštanja u redovima 021, a gošće su zaigrale pokretljiv presing. To im je dalo rezultat i Nišlijke su se vratile u igru, došavši do dva poena zaostatka (29:27). Ipak, domaće košarkašice su u drugom poluvremenu pokazale da trenutno poseduju veći individualni kvalitet, vrlo dobre role imale su mlađe snage, Sara Opačić i Teodora Popović, a najbolji meč od dolaska u 021 pružila je Dragana Radović. Meč je prelomila Opačićeva sa dve trojke, posle kojih je novosadski tim stvorio nedostižnu razliku.
Sara Opačić (021),  Iako rezultat to ne pokazuje, ovo je bila čvrsta i za nas teška utakmica. Dobro smo ušli u meč, stvorili solidnu razliku, ali protivnice nisu odustajale i uspele su da uhvate priključak. Čestitam mojim saigračicama na pobedi, a protivnicama na borbenosti.
Trener 021 Saša Jovanović, Bili smo liševi pomoći dve igračice na bekovskim pozicijama, ali su ih dobro zamenile Teodora Popović i posebno Sara Opačić. Kada je trebalo, preuzimale su odgovornost, rasteretile Adamovićevu i u poptpunosti opravdale poverenje. U drugom delu utakmice smo učvrstili odbranu, imali smo bolju organizaciju napada, pogodili neke otovrene šuteve i rešili meč u svoju korist.
Jovana Jeremić (Student), Čestitke ekipi 021 na većoj borbenosti i zasluženoj pobedi. Mi smo imnali svoje svetle trenutke u drugoj i na početku treće četvrtine, ali to je bilo nedovoljno.
Trener Studenta Dimitrije Stojiljković,  Zaslužena pobeda domaće ekipe. Mi smo prvi put u ovom prvenstvu nastupili u kompletnom sastavu, videlo se nismo dovoljno uigrani. Nadam se da će uskoro stići i bolji rezultati.

More in 1.ŽLS