1.ŽLS

1ŽLS, 021 – Partizan 1953, 90:62

1ŽLS, 021 – Partizan 1953, 90:62

021 je mnogo bolje počeo i poveo sa 19:3. Dominacija domaćeg tima viđena je i u drugoj četvrtini, a na poluvremenu rezultat je bio 50:25. Ipak, u trećoj četvrtini gošće su bile daleko borbenije, igrale su brže, te su uspele da smanje prednost 021 na 12 poena zaostatka (60:48). No, domaći tim, predvođen fantastičnom Jovanom Adamović ponovo je „dodao gas“ i stigao do velike prednosti, samim tim i ubedljivog trijumfa. Jovana Adamović je imala indeks korisnosti 60!
Aleksandar Jovanović, Odlično smo ušli u meč, spremni i agresivni. Iskoristili smo naše prednosti, a to je pre svega visina i iskustvo pod obručima. Iako sam upozorio igračice, došlo je do opuštanja u trećoj četvrtini. Očigledno, moraćemo još da poradimo na psihologiji tima. Kada smo poravili defanzivu i zaigrali svoju, stigli smo do prednosti koja nam je omogućima mirnu završnicu.
Jovana Adamović, Bitno je da smo krenuli sa pobedom, prvi meč je uvek bitan za samopouzdanje. Dobro smo počeli i odigrali u prvom poluvremenu, ali smo se opustile u trećoj deonici. Ipak, zaliha iz prvog poluvrmena, kao i kvalitet bio je na našoj strani.
Svetlana Mitrović, Domaćin je bio u svemu bolji, nadrtčali su nas i nadskakali. Mi nismo bili na nivou na kom smo trebali da budemo. Čestitke ekipi 021.

More in 1.ŽLS