1.ŽLS

1ŽLS, 021 – Novosadska ŽKA, 77:62

1ŽLS, 021 – Novosadska ŽKA, 77:62

Novosadski gradski derbi, teže nego što to krajnji rezultat govori dobio je 021, koji je na taj način osvojio treće mesto nakon ligaškog dela takmičenja. Ovaj trijumf izabranicama Saše Jovanovića omogućio je da u prvoj rundi plej-ofa iz¬beg¬nu šampinski tim Crvene zvezde. Novosadska ŽKA je nastupila bez najbolje igračice Jelene Mitrović, a to mlade igračice nisu uspele da nadomeste.
U prvoj četvrtini ŽKA je parirala domaćem timu koji se u uvodnim minutima nije snalazio i napravio dosta grešaka. Gošće su bile brže i agresivnije, ali tada se razigrala Jelena Adamović i ekipa 021 je zahvaljujući toj činjenici na poluvreme otišla sa sedam poena prednosti (32:25).
Utakmica je odlučena u trećoj četvrtini kada je 021 pojačao ritam koje gošće nisu uspele da isprate. U drugom kvatralu te deonice prednost 021 je bila dvocifrena i završena je rezultatom 53:39. Kada je Tamara Jokić početkom poslednje četvrtine pogodila trojku za +17 (60:43) meč je bio odlučen i 021 je do kraja utakmice samo održavao prednost.
Trener Novosadske ŽKA Nataša Anđelić, Veliki uspeh novosadske košarke je da se dva tima nađu u plej – ofu, to se nikada nije dogodilo. U utakmici protiv 021 nastupili smo bez jelene Mitrović koja je dobila grip, zbog čega nismo uspeli da pzaustavimo sjajnu Jovanu Adamović. Čestitam ekipi 021 na zasluženoj pobedi, a ja sam ponosna na svoje igračice koje su kao najmlađi tim u ligi izborile doigravanje.
Kapiten NS ŽKA Lara Radulović, Dale smo sve od sebe, ali očigledno da to nije bilo dovoljno za pobedu. Falila nam je Jelena Mitrović, bez koje nismo uspele da pariramo 021, pogotovo u skoku. Držale smo se u prvom poluvremenu, ali nismo izdržale do kraja.
Trener 021 Aleksandar Jovanović, Mlada ekipa ŽKA je pružila snažan otpor. Mi smo se cele nedelje spremali da zaustavimo Mitrovićevu, pa se u početku nismo snašli s obzirom da ona nije nastupila. Zadovoljan sam pobedom i osvajanjem trećeg mesta i već se pripremamo za finalnu turnir Kupa.
Košarkašica 021 Tamara Jokić, Teška utakmica, teža nego što to krajni rezultat govori. Loše smo počeli, ali kako je utakmica odmicala, igrale smo sve bolje i došli do zaslužene pobede, samim tim i trećeg mesta, što nam je bio cilj.

More in 1.ŽLS