1.ŽLS

1ŽLS, 021 – Loznica, 98:53

1ŽLS, 021 – Loznica, 98:53

Ekipa 021 je siguran učesnik plej-ofa, a Lozničanke u doigravanje ne mogu, baš kao što ne mogu ni da ispadnu iz lige. Ova činjenica je u velikoj meri uticala na igru, pa je u Petrovaradinu viđena, u rezultatskom smislu, nezanimljiva košarkaška predstava, u okviru 20. kola Ženske lige Srbije.
Od prvog minuta se videlo ko je gazda na terenu, ko je bar za klasu kvalitetniji, a o tome svedoči i krajnji rezultat. Već polovinom prve četvrtine Novosađanke su stekle dvocifrenu prednost, koja se u nastavku utakmice samo uvećavala. Kod Lozničanki se osetilo odsustvo prvoj plejmejkera Anđele Radović, te je ceo gostujući tim u ovoj utakmici zabeležio samo pet asistencija, naspram 30 koliko je ostvario domaći tim.
Oba trenera su iskoristila priliku da daju šansu mlađim igračicama, a u domaćem timu to su pre svih iskoristile Sara Opačić i Zorana Todorović.
Trener Loznice Željko Vasiljević, Sve čestitke ekipi 021 na više nego zasluženoj pobedi. Domaće košarkašice su bile mnogo bolje. Bez Radovićeve i s obzirom na stanje na tabeli, ovo je bila prilika da značajniju minutažu dobiju mlađe košarkašice. Na našu žalost, od početka smo bili u kontra ritmu i to je u mnogome uticalo na ostatak meča.
Trener 021 Aleksandar Jovanović, Odsustvom prvog pleja gostujućeg tima posao nam je bio znatno olakšan. Takođe, dobro smo se pripremili na zonu Loznice, rano smo došli do ubedlive prednosti i rešili meč. Čestitam gostujućoj ekipi na uspešnoj sezoni.
Košarkašica 021 Sara Opačić, Nismo olako shvatili meč protiv Loznice. Bile smo maksimalno ozbiljne, dobro smo se pripremili i to je osnovni razlog naše ubedljive pobede. Nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu.

More in 1.ŽLS