1.ŽLS

1ŽLS, 021 – Crvena zvezda KOMBANK, 81:68

1ŽLS, 021 – Crvena zvezda KOMBANK, 81:68

Bolje su počele domaće na krilima Jovane Adamović i Ane Ilić, pa su rano stekle osetniju prednost, koja je tokom prve četvrtine u nekoliko navrata iznosila 12 poena. Ipak, slabo su šutirale domaće košarkašice u drugoj deonici, što su iskoristile gošće i polako topile prednost 021. Na poluvremenu, 021 je imao dva poena viška (34:32). Novosađanke su bile odlične u trećoj četvrtini, koju je u finišu sa poenima začinila Zorana Todorović za velikih 13 poena prednosti. Do kraja, 021 je, i pored oscilacija, bez većih problema uspeo da odoli napadima Zvezde i sačuva ubedljivu prednost.
Aleksandar Jovanović, Značajan trijumf koji nas, nadam se, ostavlja na drugoj poziciji pred plej – of. Ovo je prva pobeda 021 nad Crvenom zvezdom. Zadovoljan sam igrom i zalaganjem mojih igračica, ako izuzmemo drugu četvrtinu, naročito u napadu, gde nisu ispoštovale dogovoreno. U nastavku smo dobru igru krunisali ubedljivim vođstvom, na kraju i pobedom.
Jovana Adamović, Velika pobeda za nas. Dugo smo se spremale za ovaj meč, znale smo šta nas očekuje. Bilo je oscilacija, ali na kraju sve se po nas dobro završilo. Čestitke igračicama Zvezde koje su se sjajno borile.
Dragan Vuković, Osetilo se da već duže vremena nismo kompletni, malo imamo treninga u punom sastavu, a mnogo utakmica u svim takmičenjima. Ova ekipa ne igra na ovaj način, već daleko agresivnije i sa više energije nego što je to bilo na ovoj utakmici. Čestitam ekipi 021 na zasluženoj pobedi.
Milica Bojović, Ovo je bila utakmica za drugo mesto, ali smo platili danak povredama. One su nas desetkovale i zato nismo ostvarili cilj. Čekamo razvoj situacije i čekamo plej – of.

More in 1.ŽLS