1.ŽLS

1.ŽLS, Vojvodina 021 – Vršac d.o.o., 84:69

1.ŽLS, Vojvodina 021 – Vršac d.o.o., 84:69

Novosađanke su od starta na krilima Jankovićeve krenule efikasno, te su posle prve četvrtine već imale dvocifrenu prednost. Kada je ta razlika dostigla 14 poena, mnogi su pomislili da će domaći tim zabeležiti rutinsku pobedu. To su verovatno pomislile i crveno – bele, ali ne i gošće. Neverovatnom serijom trojki, Vršac je na odmor otišao sa svega poenom zaostatka (48:47). Statistika prvog poluvremena u šutu za tri poena bila je frapantna: Vojvodina je ubacila šest iz devet pokušaja, a Vršac devet od 15. Ali apsurdno, u drugom poluvremenu ni jedan tim nije pogodio izvan linije 6,75. U drugom delu Vršac je stigao i prestigao domaće. Imale su gošće i sedam poena viška, ali kada su domaće „zategle“ odbranu, a centarska linija Janković – Lumis nastavila da dominira, Vojvodina je ne samo preokrenula rezultat, već stigla do ubedljive pobede.
Jovana Jovović, Zaslužena pobeda, mada mislim da je Vršac sasvim dobra ekipa. Ova utakmica nam je poslužila da isprobavamo neke varijante u igri i spremamo se za plej-of. Nedostajao nam je trener Aleksandar Jovanović, kome želimo da što pre ozdravi.
Miroslav Kanjevac, Čestitke Vojvodina na zasluženoj pobedi. Igrale je bez prvog trenera, ali asistenti su odlično odradili posao. Odigrali smo dobro samo prvo poluvreme, kao i mnogo puta do sada, ali u nastavku nije nas bilo nigde. To je posledica skraćenog rostera, jer doputovali smo bez tri igračice – dve su povređene, jedna je bolesna. U takvom položaju dobro prvo poluvreme je naš maksimum.

More in 1.ŽLS