1.ŽLS

1.ŽLS, Vojvodina 021 – Crvena zvezda‚mts, 60:78

1.ŽLS, Vojvodina 021 – Crvena zvezda‚mts, 60:78

Sve do poslednje četvrtine, Vojvodina je držala kakav – takav priključak i unosila neizvesnost u meč, ali u četvrtoj deonici do izražaja je došao veći individualni kvalitet i „duža klupa“ Crvene zvezde. Gošće su mnogo bolje počele, u prvoj deonici dve trojke je pogodila Tina Jakovina i Zvezda je stekla dvocifrenu prednost (4:14). Ipak, posle tajm-auta domaćeg trenera, Vojvodina je ubrzo sustigla prednost Beograđanki (20:22). Na odmor se otišlo sa prednošću gošći od tri poena ( 33:36), a domaće su uz nekoliko promašenih zicera propustile priliku da potpuno anuliraju prednost Zvezde. U drugom delu, Zvezda je jačom odbranom pritiskala raspoloženu Lenu Radulović, koja je sa nekoliko sjajnih prodora i ulaza pod koš dugo držala Vojvodinu u igri , te je naterala na veliki broj izgubljenih lopti. Domaće su zastale u napadu i Zvezda je u poslednju četvrtinu ušla sa osam poena viška. Polovinom četvrte četvrtine Zvezda je stekla 14 poena viška (50:64) i održala dvocifrenu prednost do kraja meča.
Aleksandar Jovanović, Teška utakmica, fizički zahtevna, protiv verovatno najkvalitetnije ekipe u Srbiji. Zvezda, za razliku od nas, ima po dve dobre igračice na svakoj poziciji. Do treće četvrtine smo nekako i uspeli da pariramo, ali za više nismo imali snage.
Žaklina Janković, Mislim da smo odigrali odlično prvo poluvreme, sa dosta energije, ali nismo uspele da održimo taj nivo u nastavku. Verovatno je razlog tome znatno duža klupa Zvezde. Grešile smo u odbrani u drugom delu utakmice i nadam se da ćemo iz ovog meča izvući određene pouke.
Dragan Vuković, Zbog zgusnutog rasporeda, dugog puta u Poljsku na meč Evrokupa i umora, ovo je ispala verlo teška utakmica za nas, pogotovo što Vojvodina igra dobro i jako borbeno. Mislim da smo na kraju bili bolji u svim elementima po malo, i da je to rezultiralo našom pobedom.
Faustine Enome Aifuwa, Bila je ovo fizički vrlo zahtevna utakmica, sa mnogo napada, duela i skokova. Domaći tim je bio agresivan, ali smo uspele da uspostavimo kontrolu i dobijemo ovu utakmicu.

More in 1.ŽLS