1.ŽLS

1.ŽLS, Student – Vrbas, 64:47

1.ŽLS, Student – Vrbas, 64:47

Košarkašice niškog Studenta pobedom su započele takmičenje u novoj sezoni. Devojke koje sa klupe predvodi Ivan Simić su na svom terenu savladale Vrbas sa 64:47, po četvrtinama 14:11, 19:21, 14:6, 17:9. Krajnji rezultat nije merilo odnosa snaga na terenu, pošto su Vrbašanke većim delom utakmice bile u egalu sa „studentkinjama“, koje su do ubedljive pobede stigle u samom finišu.
Početak utakmice pripao je Nišlijkama. Predvođene poenterski raspoloženim tandemom Jovana Jeremić-Vladana Vujisić povele su sa 8:0, ali su se gošće pred istek sedmog minuta igre, nakon trojke Jovane Jovović, približile na samo poena zaostatka (10:9). Vrbašanke su u drugoj četvrtini u nekoliko navrata propustile priliku da povedu i na veliki odmor se otišlo sa minimalnom prednošću „studentkinja“ (33:32). Treću deonicu obeležila je znatno bolja igra domaćih. Delovalo je da je tim iz Bačke, koji je imao kraću rotaciju, stigao umor, tako da su Nišlijke, serijom 10:0, u 29. minutu došle do prve dvocifrene prednosti (47:36). Devojke koje sa klupe predvodi Ivan Simić su u poslednjoj četvrtini dozvolile protivnicama da se vrate u igru i dođu nadomak preokreta. Vrbašanke su serijom 9:2 stigle na samo dva poena zaostatka. Rezultat 49:47 stajao je na semforu više od dva minuta igre, a seriju promašaja na obe strane prekinule su domaće i sa 15 nevaznih poena stavile tačku na utakmicu (64:47).
Ivan Simić, Prve utakmice su nekako najteže. Nakon odičnog starta imali smo neki neshvatljiv pad. Na kraju je presudila naša fizička spremnost. Bili smo pametniji u napadu i sve njihove greške smo uspeli da iskoristimo.
Vladana Vujisić, Napravile smo dosta greša, ali smo u ključnim trenucima odigrale kako treba i zabeležile važnu pobedu.
Nenad Marković, Dozvolili smo protivniku da tokom poslednjih pet minuta napravi seriju 15:0. To moramo detaljno da analiziramo. Ako nas nije briga koliko ćemo da izgubimo utakmicu, onda i ne treba da se bavimo ovim sportom.
Jovana Jovović, Jako teška utakmica. Velika borbenost sa obe strane. Mi nismo ispunile ono što je traženo od nas i poraz je bio neminovan.

More in 1.ŽLS