1.ŽLS

1.ŽLS, Student – SPD Radnički d.o.o., 91:112

1.ŽLS, Student – SPD Radnički d.o.o., 91:112

Košarkašice niškog Studenda porežene su na svom parketu, u susretu sedmog kola Prve lige, od Radničkog iz Kragujevca sa 112:91. Nakon tri minuta igre gošće su povele sa 14:4. Milica Inđić je od samog starta pokazala zavidnu tehniku i košgetersko umeće. Radnički je silovito krenuo napred sa jasnom namerom da što pre dođe do osetnije prednosti. Nakon prvih deset minuta, rezultat je bio 29:14 u korist Kragujevčanki. U drugoj deonici postignuto je čak 74 poena na obe strane, a domaće su od tog broja postigle 40. Na momente je Student delovao zaista moćno, ali je evidentno da nemaju snage da tim tempom igraju čitavih 40 minuta. Na dva minuta pre velikog odmora, domaće stižu na samo dva poena zaostatka, najviše zahvaljujući pogocima Anje Marinković sa poludistance (48:50). Inđić preuzima stvar u svoje ruke i ekspresno odgovara sa nekoliko poena, za +9 na poluvremenu (54:63). Treća četvtina bila je presudna. Ovaj deo igre Radnički je dobio sa 17 poena razlike. Gošće su imale veliki broj skokova u napadu, što su na najbolji mogući način iskoristile. Širile su odbranu „studentkinja“, a Inđić je podelila nekoliko zaista lepih asistencija. Razlika na kraju trećeg kvartala iznosila je ubedljivih 26 poena (66:92). Nišlijke su u poslednjoj četvrtini uspele samo da malo ublaže poraz, ali ništa značajnije od toga nije se desilo. Na kraju zaslužena pobeda Radničkog (91:112).
Biljana Stanković, Čestitala bih devojkama iz Kragujevca na perfektnoj šuterskoj partiji. Statistički su nas samo u procentu šuta nadvisile. Imali smo priključak u drugoj četvritini, ali nismo uspeli da prelomimo.
Nenad Milovanović, Broj primljenih poena u prvom poluvremenu, tačnije u drugoj četvrtini, bacio je senku na pobedu, koju sam ja lično i očekivao. Devojke dobro rade i zaslužile su pobedu.
Milica Inđić, Iskreno, mislim da smo kvalitetnija ekipa. U Niš smo došle da to i pokažemo. U prvom poluvremenu smo napravile neke neshvatljive greške, pogotovo u drugoj četvrtini, ali smo u nakon velikog odmora odigrale kako treba.

More in 1.ŽLS