1.ŽLS

1.ŽLS, Student – Partizan 1953, 83:58

1.ŽLS, Student – Partizan 1953, 83:58

Košarkašice niškog Studenta upisale su petu prvenstvenu pobedu u sezoni. Devojke koje sa klupe predvodi Ivan Simić na svom terenu, u susretu sedmog kola Prve lige, savladale beogradski Partizan 1953 sa 83:58, po četvrtinama 18:13, 18:18, 20:18, 27:9. Početak susreta obeležila je rezultatska klackalica, tokom koje, osim početnog vođstva gošći (0:3), nijedan od timova nije uspeo da dođe do vođstva većeg od dva poena. Nišlijke su pred kraj uvodne deonice, serijom 6:0, stigle do prve osetnije prednosti (16:10), ali su crno-bele, početkom druge četvrtine, trojkama Nine Samardžić i Sofije Olić, stigle do preokreta (18:19). „Studentkinje“ su ubrzo povratile izgubljeno vođstvo, a potom je njihova prednost, posle devet vezanih poena, postala dvocifrena (34:22). Gošće su do odlaska na veliki odmor uspele da uhvate rezultatski priključak (36:21), da bi se početkom treće deonice približile na tri poena zaostatka (36:33). U narednih desetak minuta igre ništa se bitnije nije promenilo, a onda su devojke koje sa klupe predvodi Ivan Simić, pre svega zahvaljujući tandemu Vladana Vujisić-Tamara Jovančević, napravile seriju 13:0 (69:52). Stečenu prednost su tokom poslednjih pet munuta utakmice uvećavale do maksimalnih i konačnih plus 25 (83:58).
Ivan Simić, Tešk utamica. Pokazali smo da imamo karater, znanje i kako bi uvek trebalo da igramo u odbrani.
Bladana Vujisić, Najbitnije je da smo uspele da se vratimo na pobedniči kolosek. Prvo poluvreme i početak drugog obeležila je izjednačena igra, da bi mi u trećoj četvtini, pre svega dobrom igrom u odbrani, slomile otpor rivala.
Bojan Ivanović, Dvadesetak poena Studenta su posledica naših izgubljenih lopti, što nikako nismo smeli da dozvolimo. Nismo odigrali na novou na kome je trebalo.
Nevena Samardžić, Napravile smo dosta grešaka, grešaka koje nisu karekteristične za ovaj nivo. Nadam se da ćemo kroz treninge to uspeti da ispravimo u narednom periodu.

More in 1.ŽLS