1.ŽLS

1.ŽLS, Student – Duga, 72:90

1.ŽLS, Student – Duga, 72:90

Košarkašice Studenta pretrpele su 19. poraz u Prvoj ligi Srbije. Nišlijke su na svom terenu, u susretu pretposlednjeg, 21. kola, ubedljivo izgubile od šabačke Duge sa 90:72, po četvrtinama 29:25, 17:15, 26:5, 18:27. Prva četvrtina bila je rezultatski veoma efikasna, dok je u drugoj viđeno znatno više promašaja. Gošće su na poluvremenu imale plus šest (40:46), a onda, u nastavku zaigrale dosta bolje u fazi napada i u trećoj deonici napravile ključnu razliku, koju su do isteka svih 40 minuta održale. Student je u poslednjih deset minuta uspeo da malo ublaži poraz, ali to je daleko od igre kakva bi trebalo da bude. Na kraju rutinskih i apsolutno zasluženih plus 18 za gošće iz Šapca (72:90).
Zvonimir Stanković, Zaslužena pobeda Duge. Moram da stavim primedbu na borbenost devojaka koje treniram u poslednjoj četvrtini. Bez obzira na nedostatak snage, to mora da da bude mnogo bolje. Mladost krasi borbenost, a to u poslednjoj deonici nije bilo tako. To je nešto što moramo da ispravimo. Imamo još jednu utakmicu. Pružićemo maksimum da završimo sezonu, koja, svakako, nije bila uspešna. Posle niza problema koje smo imali, dobro je što se završava bez dodatnih povreda.
Vuk Stepanović, Čestitam devojkama koje treniram na dobroj utakmici. Mislim da smo zasluženo pobedili. Od srca bih uputio i čestitke domaćinu na borbenosti. Imali su dosta pehova ove sezone. Verovatno nije moglo više od ovoga. Ja im želim što brži povratak u društvo najboljih, gde i pripadaju.
Isidora Tripković, Čestitam protivničkoj ekipi na fer i korektnoj igri, a mojoj ekipi na pobedi. Teška utakmica, bez obzira na konačan rezultat.

More in 1.ŽLS