1.ŽLS

1.ŽLS, Student – Duga, 54:58

1.ŽLS, Student – Duga, 54:58

U neizvesnoj utakmici košarkašice Duge su pobedile na gostovanju u Nišu ekipu Studenta rezultatom 58:54. Gošće su do pobede došle odličnom igrom u poslednjoj četvrtini kada su nakon dostjavascript:a vremena uspele da preokrenu rezultat i blago vođstvo domaćih koje je trajalo još od prvog poluvremena. Duga je bolje započela meč, ali je prvu četvrtinu obeležio i veliki broj promašaja na obe strane. Student je u drugoj četvrtini zaigrao odličnu odbranu i uspeo je da pređe u vođstvo. Delovalo je da će košarkašice iz Niša prelomiti meč početkom treće četvrtine, ali su Šapčanke šutem za tri poena odbile nekoliko napada domaćih i ušle su u egal završnicu. U poslednjem periodu zahvaljujući pre svega sigurnoj Renati Stepanović, kao i tokom čitavog meča pouzdanoj Lejni Marfi goće su stigle do preokreta, a Student punih pet minuta nije postigao koš. U samom finišu vodećem dvojcu Duge priključila se i Jelena Jozić koja je sa važna četiri poena sačuvala prednost do kraja utakmice.  Na kraju, Duga je nanela prvi poraz u prvenstvu ekipi Studenta i pobedila je rezultatom 58:54. Najefikasniji pojedinac u pobedničkoj ekipi bila je Lejni Marfi sa 20 koševa. U poraženom timu isto toliko je postigla Jovana Jeremić.
Ivan Simić, Zaslužena pobeda Duge, ništa nismo ispoštovali od odgovora na treningu, očigledno su devojke nakon četiri pobede malo poletele i mislile su da će lagano da izađu na kraj. Upozoravao sam pre utakmice da moramo oprezno da uđemo u meč, međutim, ništa od toga nismo uradili. Ovakav pristup nije dobar i zahteva našu ozbiljnu analizu narednih dana.
Jovana Jeremić, Posle četiri pobede težak poraz, ušli smo neorganizovano u meč. Malo smo se podigli u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno. Čestitam Dugi na zasluženoj pobedi, mi moramo da izvučemo što pre pouke iz ovog poraza.
Vuk Stepanović, Prezadovoljan sam rezultatom, došli smo u goste ekipi koja nije imala poraz u prvenstvu. Nismo danas blistali, ali na kraju smo uspeli da pobedimo što je najvažnije. Utakmica je bila malo konfuzna. Čestitke i Studentu na igri, osećam potrebu da i kolegi Simiću čestitam na odličnom početku sezone, primetno je dobar posao urađen u Nišu. Želim im puno sreće u nastavku sezone.
Renata Stepanović, Čestitam Studentu na borbenosti, prezadovoljna sam mojom ekipom danas. Igrali smo sa posebnim emocijama danas jer se naša drugarica Olga Stepanović povredila u prošlom kolu i njoj posvećujemo ovu pobedu.

More in 1.ŽLS