1.ŽLS

1.ŽLS, Radivoj Korać – Vojvodina 021, 68:72

1.ŽLS, Radivoj Korać – Vojvodina 021, 68:72

Sa obe strane borbena utakmica, potpuno izjednačena u prvoj četvrtini. U drugoj četvrtini Korać igra nadahnuto i penje se i do dvocifrene prednosti, da bi u poslednjem minutu uz par grešaka Koraća, ekipa Vojvodine na pauzu otišla sa prihvatljivih 5 poena u minusu. Kako je završeno prvo poluvreme, počelo je dugo, Vojvodima pravi veliku seriju i ide na plus 10. Ipak, Korać se u zadnjim minutima vraća u igru i u poslednjim sekundama propušta idealnu priliku da lakim poenima napravi potpuni preokret i ostvari prvu pobedu na svom terenu. Sara Lumis je kod Vojvodine imala zapaženu ulogu, posebno pogocima sa distance kojima je održavala razliku. Kod Koraća su se istakle Tina Dinčić i Jovana Jeremić.
Bojan Ivanović, Imali smo priliku da pobedimo jednu od najkvalitetnijih ekipa u takmičenju. Odlično smo kontrolisali prvo poluvreme, dobro zatvarali reket, bili konkretni u napadu. Ali otvaranje drugog poluvremena nas je koštalo pobede, kada skoro 7 minuta ne date koš, teško je pričati o drugim razlozima za poraz. Devojke su još jednom pokazale karakter, bez obzira na preokret protivnika, nisu odustale i smogle su snage da se vrate u utakmicu. Imali smo priliku da pobedimo u poslednjim sekundama utakmice ali je sreća bila na strani protivnika. Čestitam ekipi Vojvodine na pobedi, želim im sreću u nastavku takmičenja. Mi se okrećemo veoma važnim utakmicama koje nas očekuju pre reprezentativne pauze.
Tina Dinčić, Pre svega, čestitam ekipi Vojvodine na pobedi i dobro odigranoj utakmici. Nakon loše otvorene treće četvrtine, uspele smo energijom da se vratimo i damo sebi šansu na kraju meča da zabeležimo prvu pobedu na domaćem terenu i time nagradimo sebe za dobru igru koju smo imale većim delom utakmice. Nismo odustajale ni u jednom trenutku utakmice, verovale smo i borile se do poslednje sekunde, a samim tim smo pokazale da možemo da budemo i te kako ozbiljna pretnja svakom protivniku. Ima dosta prostora za napredak, trudićemo se da ispravimo greške i nadam se da će sledeći put utakmica imati drugačiji ishod.
Aleksandra Jovanović, Mogu da kažem da je srećnija ekipa pobedila, ne bi bilo nezasluženo, čak šta vise bilo bi isto tako zasluženo i da je ekipa Koraća pobedila. Odigrali su sjajno, borbeno. Mi smo pravili gresaka puno, što nam je inače manir u poslednje vreme, ali evo na neko iskustvo i na sigurnost na tim slobodnim bacanjima na kraju smo prelomili utakmicu. Čestitam Koraću, mislim da je pred ovom ekipom, pred ovim mladim devojkama jedna lepa budućnost.
Čarna Prokić, Čestitam ekipi Koraća na borbenosti. Mislim da smo mi imali više sreće u zavrsnici i na kraju dobili utakmicu. Svaka čast mojim devojkama, mom timu, idemo dalje.

More in 1.ŽLS