1.ŽLS

1.ŽLS, Radivoj Korać – Duga, 69:78

1.ŽLS, Radivoj Korać – Duga, 69:78

Na samom početku utakmice videli smo čvrstu odbranu sa obe strane što je rezultiralo nešto manjim brojem poena u prvih 5minuta igre. Do kraja prve četvrtine ekipe su bile prilično izjednačene što nam govori i rezultat na prvoj pauzi za odmor 19-19. Utakmica je nastavljena u istom ritmu, smenjivala se prednost domaće i gostujuće ekipe. Dok se u domaćoj ekipi istakla Tamara Čubra sa 6 vezanih poena, gošće je predvodila Isidora Tripković koja je odlično razigravala ekipu kao i raspoložene Anđela Matić i Aleksandra Punoševac koje su pogoađale van linije 6,75. Posle serije grešaka u domaćoj ekipi, u poslednja dva minuta druge četvrtine, gošće uspevaju da poentiraju i tako na veliki odmor odu sa prednošću od 8 razlike. (32-40)
Ekipa Koraća bolje otvara treću deonicu i uspeva da smanji zaostatak ali samo na kratko jer Duga preko Olge Stepanović i Danijele Popović dolazi do bitnih poena i uspeva da održi prednost. U nastavku smo gledali nešto raznovrsniju igru Koraća dok su izabranice trenera Vuka Stepanovića bile sigurne i odlično kontrolisale igru i rezultat i time obrzbredile miran ulazak u poslednju četvrtinu sa +9. (51-60) Domaća ekipa otvara sjajno poslednju deonicu serijom od 6-0 i uspeva da priđe na samo 3 poena razlike i napad za totalan povratak u utakmicu. Greše domaći u napadu dok je na drugoj strani Isidora Tripković bila sigurna i pogodila važan šut za tri a odmah u sledećem napadu dodala još 2 poena i time vratila svoju ekipu na +8. Do kraja se igralo koš za koš. Igrale su domaće igračice dobro ali gošće nisu dozvolile da im priđu na manje od 7 poena razlike i tako privele mirno utakmicu kraju. Borbenost i požrtvovanje na ovom meču sa obe strane nikoga nisu ostavili ravnodušnim.
Bojan Ivanović, Čestitam ekipi Duge na pobedi. Kada promašite 11 slobodnih bacanja, dozvolite protivniku da ubavi više šuteva za 3 poena nego što ih vi uputite na koš, pritom u ključnim momentima napravite loše odluke, rezultat je neminovan. Pošetak je sezone, moramo još mnogo da radimo da bismo bili bolji kako sezona odmiče. Zadovoljan sam što ekipa pokazuje karakter, ne odustaju, u stanju su da se vrate u utakmicu iz velikog zaostatka. Moramo da smanjimo žute minute tokom utakmice i da naučimo da biramo prava rešenja u ključnim momentima.
Hristima Marjanović, Čestitala bih ekipi Duge na pobedi kao i fer i korektnoj igri. Mlada su ekipa, igraju sa puno energije i svakako su protivnik za respekt. Takođe, čestitala bih mojoj ekipi na borbi i karakteru koji smo pokazali. Promašili smo mnogo bacanja, izgubili dosta loptu u bitnim situacijama… To su stvari koje su prelomile utakmicu. Sledeća utakmica je već za 3 dana, okrećemo se ekipi Vršca i nastavku takmičenja.
Vuk Stepanović, Čestitam mojim devojkama na borbi koju su pokazale, zaista su bile izvanredne u tom smislu. Smatram da smo zasluženo pobedili iako je naspram nas danas bila jedna izuzetna ekipa koja će svima biti tvrd orah pogotovu na domaćem terenu. Čestitam devojkama iz Koraća koje su takođe bile odlične danas, jako borbene. Okrećemo se narednoj utakmici, izvući ćemo pouke i probati dalje da napredujemo kako liga bude odmicala.
Olga Stepanović, Čestitam ekipi Koraća na fer i korektnoj igri, na borbi do samog kraja. Ponosna sam na svoju ekipu, iako u oslabljenom sastavu, uspeli smo da zbijemo redove i odigramo jednu dobru utakmicu.

More in 1.ŽLS