1.ŽLS

1.ŽLS, Radivoj Korać – Art Basket, 64:83

1.ŽLS, Radivoj Korać – Art Basket, 64:83

Najmlađe ekipe u ligi ukrstile su koplja u Žućkovoj avliji. Predvođene iskustvom Sneže Čolić na jednoj i Jelene Maksimović Jevđenijević na drugoj srani, najtalentovanije mlade košarkašice u Srbiji odigrale su prelepo prvo poluvreme. Sa dosta energije ušle su obe ekipe u utakmicu, igrale su se dobre odbrane pa je posle prvih 5 minuta utakmice rezultat bio 9-9, dok se prva četvrtina završila sa „pola koša“ razlike u korist domaće ekipe 24-23. Druga četvrtina nastavljena je u istom ritmu, gledali smo lepu košarku i odlične odbrane. Na veliki odmor ekipa Koraća odlazi sa blagom prednošću, posle bacanja Bogdane Nedeljkov Korać ima +5, 43-38. Gošće bolje otvaraju ¾, sa više energije i manje grešaka što je dovelo do rezultatskog preokreta već posle 2 minuta igre. Raspoložene Čolić i Stefanović dovode svoju ekipu na čak +10 posle 5 minuta igre u ¾. Nije imala domaća ekipa rešenje za odličnu rolu gošći, pogađale su devojke i van linije 6.75 kao i iz samog srca reketa. Odlična ¾ dovodi ekipu Arta u zavidno vođstvo, 51-65, što im daje mogućnost da utakmicu rutinski privede kraju. Probale su igračice Koraća da pariraju odličnoj igri Arta ali im to nije baš polazio za rukom. Izabranice Milana Vidosavljevića su rutinski privele utakmicu kraju za konačan rezultat 64-83.
Bojan Ivanović, Veoma čudna utakmica, dva potpuno različita poluvremena. Prvih 20 minuta smo izgledali kako treba, imali energiju, kontrolisali igru, bili bolji u svim parametrima igre. Drugih dvadeset minuta potpuno druga slika. Nismo bili konkretni u napadu, defanzivno smo pravili greške koje je protivnik kažnjavao. Čestitke ekipe Arta na zasluženoj pobedi, mi pod hitno moramo da nađemo način da nemamo uspone i padove tokom utakmice, da igramo 40 minuta na kvalitetnom nivou.
Jovana Jeremić, U ovoj utakmici smo pokazali dva lica, u prvom poluvremenu smo uradili dosta dobrih stvari, igrali disciplinovano sa jasno raspoređenim ulogama i jasnom idejom na obe strane terena. Dok smo u drugom poluvremenu na njihovu agresivnost, odgovorili jako neiskusno i nedisciplinovano što je uticalo na krajnji rezultat. Na nama je da pokušamo da igru iz prvog poluvremena protiv Art basketa ponovimo i održimo u kontinuitetu u narednim utakmicama.
Vidosavljević Milan, Teška utakmica za nas, kao što smo i očekivali. Nismo uopšte mislili da će biti lako. Što se i pokazalo, Korać je ušao sa velikom energijom. Prvo poluvreme baš loše sa naše strane, totalno smo bili dekoncentrisani, što je dovelo do toga da Korać vodi 5 razlike na poluvremenu. Drugo poluvreme smo zategli onako kako znamo i pobedili ga 45-21, zadovoljan sam tim delom. Veoma važna pobeda za nas, ekipi Koraća poželeo bih puno sreće u nastavku takmičenja.
Adriana Đoković, Pre svega želim da čestitam protivnicima na dobroj igri. Lošije smo otvorile utakmicu, zato je bio egal do poluvremena. U treću četvrtinu smo ušle bolje od protivnika i presekle, do kraja smo držale taj ritam i zasluženo pobedile.

More in 1.ŽLS