1.ŽLS

1.ŽLS, Partizan 1953 – Crvena zvezda KOMBANK, 66:68

1.ŽLS, Partizan 1953 – Crvena zvezda KOMBANK, 66:68

Košarkašice Crvene zvezde bolje su otvorile utakmicu. Organizovana igra u odbrani omogućila im je da nakon prvih pet minuta stignu do prednosti od +10 (4:14) što je primoralo trenera Partizana Slađana Ivića da iskoristi na samom početku dva tajm auta. U nastavku prve četvrtine uspele su igračice domaćeg tima da konsoliduju svoje redove i da na kraju prvog desetominutnog perioda odu sa zaostatkom od -3 (21:24). Tokom druge četvrtine kontrolu su imale igračice Zvezde. One su predvođene Katanićevom i Jankovićevom uspele da stignu do dvocifrene prednosti te se na odmor otišle sa prednošću Zvezde od +12 (30:42). Tokom treće četvrtine ekipa Partizana je uspevala u određenim trenucima da spusti rezultat na jednocifrenu razliku, ali su košarkašice Zvezde sačuvale prednost stečenu u prvom poluvremenu pa se u poslednji desetominutni period ušlo pri rezultatu 46:57. Velika borba viđena je u četvrtoj četvrtini. Partizan je čestim izmenama u odbrani uspevao da destabilizuje napad Crvene zvezde, dok su u napadu domaće ekipe raspoložene bile Lukovićeva i Olićeva. Na dva minuta do kraja Partizan je stigao do izjednačenja, 61:61. Međutim, na kraju nisu uspele da naprave potpuni preokret i Zvezda je slavila rezultatom 66:68.
Slađan Ivić, Čestitam Našim igračicama na prikazanoj igri. Zvezda jeste dobila, čestitam i njoj na dva boda. Međutim, nekad i kad se izgubi, čovek se oseća i kao da je pobedio. Partizan je pokazao jedan karakter, kolektivnost i zajedništvo i što je najvažnije poštovanje nekih detalja. Loše smo otvorili meč. Međutim, adaptirali smo se na agresivnost Zvezdinih igračica i što je presudilo na kraju jeste i neka naša borbenost u odbrambenim zadacima gde smo bili tako blizu, a tako daleko. Ko je pratio utakmicu do kraja video je neke detalje. Međutim, generalno ja mogu samo da čestitim našim devojkama. Mislim da je ovo neki novi Partizan, jedna nova energija i verujem u ovaj tim i drago mi je što ih treniram. Moj kolega Dragan Vuković koji je u Zvezdi na čelu niz godina pokazao je jedan kvalitet. Kažem, presudilo je i to što je Zvezdin tim dosta dugo u sistemu jednog trenera, dok sam ja sam došao pre mesec i po dana. Čestitam svojim devojkama na onome što su pokazale na jedan novi sistem novu energiju koju sam uneo i mislim da ćemo vremenom biti sve bolji i bolji.
Branka Luković, Prvo bih čestitala ekipi Crvene zvezde na pobedi i čestitala bih svojim devojkama na velikoj borbenosti. Vratile smo se nakon velikog zaostatka, ali mislim da su nas na kraju neke greške skupo koštale. Međutim, idemo dalje. Malo se pokazao i naš umor, imale smo pet utakmica u prethodnih 7,8 dana, ali nadam se da ćemo se posle odmora vratiti punom snagom.
Dragan Vuković, Mislim da je ranije mogao da se odluči pobednik, da smo mi pogodili sve lake šuteve koje smo promašili, pa smo napravili sami sebi problem. Definitivno ekipa Partizana nije ista kao u onom prvom delu. Sa dolaskom novog trenera bukvalno je prepoređena. Doveo ih je u red i koji nam je čestim promenama odbrane pravio velike probleme, na koje smo se mi loše adaptirali. Mislim da smo zaslužili pobedu. Imam primedbu na rad ne zapisničkog stola, nego instrumenata na zapisničkom stolu koji su definitivno katastrofalni, nažalost bilo je na našu štetu, što je moglo da bude i na štetu Partizana, ali tako je bilo kako je.
Ivana Katanić, Neizvesna utakmica što se vidi i po rezultatu. Zaista pravi derbi. Drago mi je što smo pobedili naravno i čestitala bih protivniku na super igri.

More in 1.ŽLS