1.ŽLS

1.ŽLS, Duga – Art Basket, 45:87

1.ŽLS, Duga – Art Basket, 45:87

U hali Šabačke gimnazije viđena je utakmica u kojoj je oslabljena Duga, bez standardnih Jelene Jozić i Sofije Ždrnje, odlično otvorila susret, pobedila prvu četvrtinu rezultatom 20:11, ali su gošće iz Beograda uspele kasnije da nametnu svoj ritam i odličnom timskom igrom i u odbrani i u napadu, te tako na kraju trijumfuju ubedljivim rezultatom. U ekipi Art basketa po poenterskom učinku istakla se Nedeljkov sa 22 poena, dok je sveopšte najbolji utisak ostavila Tripković donoseći agresivnost u odbrani koja se ispostavila kao ključna. Ekipu Duge je predvodila kapiten Olga Stepanović sa 23 poena.
Vuk Stepanović, Odlično smo otvorili utakmicu protiv lidera na tabeli, i zasluženo dobili prvu deonicu, ali obzirom na kvalitet protivnika i sve pehove koji su zadesili našu ekipu i izostanke bitnih igračica, očekivano se utakmica okrenula u korist gostiju iz Beograda, koji su svojom konstantnošću u igri došli i do ubedljive prednosti na kraju. Ekipi Arta čestitam na pobedi, i smatram po prikazanom da zasluženo zauzimaju prvo mesto na tabeli.
Olga Stepanović, U utakmici protiv favorita i to u trenutku kada smo mi ozbiljno oslabljeni, pokazala je bar u prvoj četvrtini da imamo karakter i da smo spremni da se borimo sa svakim. Nažalost nismo imali koncentracije do kraja da pariramo izuzetno jakom timu Arta. Gošćama čestitam na pobedi, a svojim saigračicama na pruženoj borbi.
Milan Vidosavljević, Znajući da je nama poslovično gostovanje u Šapcu ekipi Duge teško i da je prethodnih godina ovde uvek viđena velika borba i mnogo preokreta, a uzimajući u obzir i da ovu utakmicu nismo otvorili kako treba, moram priznati da je ova pobeda vrlo bitna za nas, kako sa tog aspekta, tako i sa aspekta da nas je ova pobeda održala na čelu tabele sa maksimalnim učinkom. Čestitao bih ekipi Duge na prikazanoj igri.
Isidora Tripković, Veoma važna pobeda na uvek neugodnom gostovanju ekipi Duge, koja je svojom igrom pokazala zašto je u gornjem delu tabele. Mi smo počeli jako loše utakmicu, što je rezultiralo izgubljenom četvrtinom, ali smo u nastavku pokazali našu prepoznatljivu igru sa čvrstom odbranom, počeli smo da pogađamo otvorene šuteve i uspeli da trijumfujemo u veoma važnoj utakmici. Čestitam ekipi Duge na prikazanoj igri.

More in 1.ŽLS