Aktuelno

Za tvoj siguran koš!

Za tvoj siguran koš!

Od strane košarkaške organizacije FIBA Košarkaškom savezu Srbije odobren je zahtev po Konkursu za realizaciju posebnih projekata Nacionalnih federacija, za projekat sa kojim smo konkurisali i prethodnih godina ADAPTACIJA KOŠARKAŠKIH KONSTRUKCIJA U ŠKOLSKIM SPORTSKIM DVORANAMA U SRBIJI – ZA TVOJ SIGURAN KOŠ. Projekat je odobren za novi ciklus, 2023/24.

Za novi ciklus 2023/24 predvidjena su i obezbedjena finansijska sredstva za adaptaciju 10 (deset) školskih dvorana-sala. Projekat je prevashodno namenjen klubovima za poboljšanje uslova rada sa najmlađim uzrastima ali ujedno sa postiže i poboljšanje uslova rada u školskim salama. Projekat će biti realizovan uz pomoć Regionalnih košarkaških saveza koji će svim klubovima članovima svog Regionalnog saveza dostaviti sve neophodne informacije za učešće u Konkursu.

Košarkaški savez Srbije raspisuje Konkurs za klubove koji su zainteresovani za podnošenje zahteva za učešće u Projektu, rok za podnošenje zahteva je 31.oktobar 2023. god. U prvoj fazi realizacije Projekta u saradnji sa Regionalnim savezima a na osnovu pristiglih zahteva do predviđenog roka 31.oktobra 2023, utvrdiće se koje su to škole gde je najsvrsishodnije da se izvrši adaptacija. Predlog škola sa potrebnim obrazloženjima biće dostavljen Upravnom odoboru KSS na usvajanje. Po usvajanju odluka UO KSS sa realizacijom Projekta započeće se u decembru 2023. a krajnji rok završetka je maj 2024.

Opis projekta možete preuzeti OVDE, dok zahtev za podnošenje projekta možete preuzeti OVDE.

More in Aktuelno