Aktuelno

Juniorke Art Basketa šampionke Srbije

Juniorke Art Basketa šampionke Srbije

ART BASKET – CRVENA ZVEZDA MTS 72:58 (20:16, 17:17, 21:15, 14:10)

Juniorke Art Basketa osvojile su titulu šampionki Srbije, pošto su u finalu završnog turnira u Požegi bile bolje od vršnjakinja iz Crvene zvezde.

Art je nešto bolje otvorio meč, ali je Zvezda brzo prešla u vođstvo u prilično izjednačenoj prvoj četvrtini, pa u 8. minutu povela 15:9. Ipak, Art je odgovorio serijom 11:1 i na prvu pauzu otišao u plusu – 20:16.

Igralo se u jakom ritmu u drugoj četvrtini, a Art je držao od jednog do četiri poena viška zahvaljujući raspoloženim Avlijaš i Talijan. Sa druge strane, priključak je držala odlična Jevtović, pa je na poluvremenu bilo 37:33.

Poveo je Art u 24 minutu sa najvećih 47:39, ali su crveno-bele odmah smanjile. Međutim, Zvezda je nastavila sa promašajima i konstantno je bila u minusu od šest do deset poena. Prišla je ekipa trenera Nemanje Planojevića minut pre kraja treće deonice preko Akšam i Zečević na 48:53, a na poslednju pauzu posle trojke i dva slobodna bacanja Vasiljević Art je otišao sa „plus deset“ – 58:48.

Mnogo promašaja na obe strane viđeno je u uvodnim minutima poslednje deonice, a posle trojke Aranđelović Art je došao do ogromnih 65:50 u 34. minutu. Pokušavala je Zvezda da se vrati u meč, ali šut i dalje nije služio, dok je Art sigurnom igrom čuvao veliku prednost i rutinski je priveo meč kraju.

U meču za treće mesto Krljevo je pobedilo Novosadsku ŽKA – 75:62.

DODELA NAGRADA

# KSS je organizatoru turnira ŽKK Sloga Maja Konsalting dodelio plaketu za sjajnu organizaciju finalnog turnira, koju je komesar takmičenja Branko Aleksić uručio sportskom direktoru kluba Petru Saviću.

# Najbolji strelac finalnog turnira je Marija Avlijaš iz Art Basketa sa ukupno 80 poena. Priznanje i prigodan poklon uručila joj je kapiten ŽKK Sloga Nataša Filipović, a poklon Sterlinga Irena Jekić.

# MVP igračica finalnog turnira je Dunja Zečević iz Crvene zvezde, sa ukupno 72 indeksna poena. Ona je dobila nagradu pod nazivom „Dragana Vuković“, koju joj je uručio trener Sloge Saša Mateničarski.

# Četiri prvoplasirane ekipe dobile su poklone kompanije Sterling, prijatelja i partnera KSS.

# Četvrto mesto pripalo je ekipi Novosadska ŽKA, a pehar je uručio Petar Savić.

# Pehar za treće mesto ekipi Kraljeva uručila je predsednica Skupštine opštine Požega Slavica Simović, a bronzane medalje direktor SKC Požega Srđan Stevanović i Nataša Filipović.

# Pehar za drugo mesto ekipi Crvene zvezde uručio je potpredsednik Sportskog saveza Požege Vasilije Čarapić, a srebrne medalje Slavica Simović i Petar Savić.

# Zlatne medalje za prvo mesto ekipi Art Basketa dodelili su Vasilije Čarapić i Srđan Stevanović.

# Šampionski pehar juniorkama Art Basketa uručila je predsednica Skupštine opštine Požega Slavica Simović.

More in Aktuelno