1.ŽLS

1.ŽLS, Vojvodina 021 – Crvena zvezda mts, 49:71

1.ŽLS, Vojvodina 021 – Crvena zvezda mts, 49:71

Rutinska pobeda Crvene zvezde. Vojvodina bez četiri standardne igračice nije mogla da pruži ozbiljniji otpor. Domaći tim je bio u egalu ili u blagom zaostatku samo u prvom poluvremenu, dok je ostatak meča porotekao u znaku gostujuće ekipe. Nakon uvodnog vođstva Zvezde, Vojvodina je uhvatila priključak nakon trojki Jankovićeve i Stojićeve. Gošće su ponovo stekle osetniju razliku u drugoj četvrtini, ali na poluvreme otišle sa 6 poena prednosti (30:36). Utakmica je u rezultatskom smislu prelomljena u trećoj deonici. Zvezda je brzo došla do dvocifrene prednosti koju je, kako je vreme odmicalo, uvećavala, stigla i do plus 20 i pobednik je praktično već tada bio poznat. Poslednja četvrtina utakmice protekla je u sporijem ritmu, uz dosta promašaja i grešaka na obe strane i Zvezda je stigla do očekivane pobede.
Aleksandar Jovanović, Igrali smo bez četiri bitne igračice i zbog skraćenog rostera u ovom trenutku nismo mogli više. Mojim devojkama nemam šta da zamerim. Borile su se koliko su mogle i u prvom meču u Beogradu i u drugoj utakmici, ali nismo bili u stanju da ozbiljnije pripretimo Zvezdi.
Marina Stojić, Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi i plasmanu u finale. Jasno je da zbog brojnih povreda u ovom trenutku nismo imale snage da pariramo kvalitetnoj ekipi kakva je Zvezda.
Dragan Vuković, Naša ubedljiva pobeda u prvom meču, kao i činjenica da je Vojvodina igrala znatno oslabljena, sigurno je uticala da mi slabije počnemo utakmicu. Celo prvo poluvreme smo igrali slabije, ali samo u trećoj četvrtini prelomili meč. Vojvodina je vrlo umorna i znatno oslabljena ušla plej – of, jer platili su ceh igranju na tri fronta. Čestitam im na dobroj sezoni.

More in 1.ŽLS